Marcel·lí Garcia, escriu el seu primer conte infantil amb CD sobre els ibers

Nauiba va ser un guerrer Iber del Puntal dels llops, Olocau, una fortalesa defensiva molt relacionada amb EDETA. Ara, Marcel·lí Garcia, mestre de Llíria que dóna classes al CRA Carraixet d’Olocau, ha creat amb la mestra d’anglès, Célia Gutiérrez i la mestra d’infantil, Patricia Calvet , un llibre amb CD per xiquets que conta la història d’este heroi iber. Un llibre il·lustrat i musical que presentaran a FITUR.

Va començar com una activitat del cole d’Olocau, on Marcel·lí Garcia dona classes «amb la mestra d’anglès, pensarem com apropar temes locals a la llengua anglesa. I així és com prepararem una obra teatral perquè representaren els xiquets d’infantil» ens conta Marcel·lí d’esta primera experiència a escriure contes.

La trama consisteix en una excursió dels xiquets al Puntal dels Llops, el jaciment arqueològic d’Olocau. A l’excursió passen una sèrie d’esdeveniments que fan que Nauiba s’aparega als xiquets per contar-los alguns dels secrets dels guerrers ibers.

Una obra de teatre en anglès que varen representar els xiquets al cole. Davant l’èxit de l’experiència educativa, els tres mestres es posaren mans a l’obra per plasmar esta obra en un llibre il·lustrat i que continguera les cançons en anglès per fer un projecte transversal i que donés a conèixer este personatge de la història ibera local. A més ho han fet en dos edicions, un castellà-anglès, i altre valencià.

Tres anys ha costat posar este projecte educatiu i autoeditat en marxa, fins que finalment s’ha materialitzat en un llibre amb una edició molt cuidada, i amb un CD de cançons de Marcel·lí Garcia, on canta la història d’este heroi iber en anglés.

Un llibre tan cuidat, que l’alcalde d’Olocau vol presentar-lo en FITUR, la fira de turisme més important d’Espanya, per donar a conèixer esta llegenda que va passar al Puntal dels Llops. Així la pròxima vegada que caminem les seues sendes, tal vegada puguem reconèixer Nauiba.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here