Comencen a Mura les excavacions arqueològiques necessàries per fer l’IES Camp del Túria

Esta setmana han començat els treballs arqueològics a la zona de Mura Mura, que culminaran l’última fase prèvia per a poder acollir el futur IES Camp de Túria i el nou col·legi públic de primària a la localitat.

L’Ajuntament ha dut a terme en l’últim any la redacció, aprovació i licitació dels treballs tècnics per a l’execució de la intervenció arqueològica en extensió en els vials de la partida de Mura, carrer en Projecte 1 i tram del carrer en Projecte 2. El projecte, redactat per l’arqueòleg municipal Xavier Vidal, compta amb un pressupost de 95.000 euros.

Els treballs arqueològics que es realitzaran ara en estos vials consistiran en l’excavació i neteja d’antigues pedreres i el seguiment de les obres d’urbanització necessàries. Estes tasques tenen una durada prevista de tres mesos.

Segons el regidor de Cultura i Patrimoni, Paco García, la intervenció “s’emmarca en la necessitat establida per la Conselleria d’Educació de dotar de la condició de solar a les parcel·les que en el seu moment va adquirir el Consistori de Llíria, per a poder dur a terme la construcció d’estos nous centres educatius. Per a això, calia obrir un nou vial perimetral que connectara el carrer de Mura amb el de Bétera”.

Per part seua banda, l’alcalde Manolo Civera ha volgut assenyalar “la importància d’estes actuacions per al municipi, ja que portem molts de dèficit en infraestructures educatives, i ara gràcies a la col·laboració entre les diferents administracions serà possible executar estos projectes, al que cal sumar els passos que s’estan donant en l’adequació i millora dels centres ja existents”.   

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here