El «Bosc de Benvinguda»: Un arbre per commemorar el naiximent de cada xiquet de Llíria

Foto: Sergio Sánchez Puerto

Este 2019 naix el «Bosc de la Benvinguda»: tots els xiquets i xiquetes que nasquen a Llíria tindran un arbre amb el seu nom. L’Ajuntament convocarà a les famílies dels xiquets i xiquetes que han nascut a Llíria dos anys abans, per plantar un arbre i commemorar així els naixements dels nous veïns. Serà el 26 de gener, dia de l’educació mediambiental, i començaran la iniciativa els nascuts el 2017.

Uns 200 xiquets varen nàixer en 2017 a Llíria, ells seran els primers a posar el seu nom a un arbre en esta nova iniciativa del Bosc de la Benvinguda, «pensarem que dos anys abans era millor perquè són un poc més majors per poder gaudir del moment» comenten les organitzadores des de la Regidoria de Joventut.

Una iniciativa que forma part dels pressuposts participatius que va decidir la ciutadania i que es va aprovar al Ple de l’Ajuntament de desembre per unanimitat. Així que a partir d’este any, cada xiquet que nasca i la seua família podrà plantar un arbre que durà el seu nom.

A més de ser una iniciativa social, també compta en una vessant mediambiental: és una forma de repoblar el Tossal de Sant Miquel i el de Santa Bàrbara, amb els arbres d’este bosc de la Benvinguda. «La família plantarà un arbre que portarà el nom del fill nascut, amb la doble finalitat de protegir el medi ambient i la d’enfortir el sentiment de pertinença dels veïns i veïnes a la comunitat de la qual formen part» han manifestat des de la Regidoria de joventut. Una iniciativa que ja es fa en altres pobles com l’Eliana, que va començar l’any passat.

Serà el dia 26 de gener, Dia Mundial de l’Educació Ambiental, quan cada família rebrà un arbret per anar a plantar en una jornada de benvinguda als nous veïns nascuts al llarg del 2017 a Llíria.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here