Llíria es torna Internacional i presenta la candidatura «Creative City of music»

Llíria vol fer un pas més en el seu reconeixement com a Ciutat de la Música i ha presentat la candidatura de Llíria a ser Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat de música. L’auditori del Conservatori municipal va acollir la presentació del fòrum ciutadà i d’esta candidatura internacional com no podia ser d’altra manera, amb bona música de la Banda SMPVB «La Valenciana». Una Banda formada íntegrament per músics valencians que es troben fora de la Comunitat exercint la seua faceta artística a Barcelona.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Manolo Civera, l’edil de Cultura, Turisme i Patrimoni Paco García, i la directora del projecte, Mª José Viñals, així com autoritats comarcals i personalitats del món de la música i representants de les societats musicals de la localitat.

L’alcalde Manolo Civera va assenyalar que esta candidatura “és una gran responsabilitat i simbolitza l’agraïment a tantes generacions de músics, directors, compositors i persones vinculades a la música a la nostra ciutat, que han sigut uns dels nostres millors ambaixadors, i amb els quals teníem un deute per la seua contribució a la projecció internacional de Llíria”.   

Sobre el projecte que s’ha preparat, l’edil Paco García va voler destacar “les grans qualitats que reuneix Llíria per a ser mereixedora del títol de Ciutat Creativa de la UNESCO. És una ciutat mil·lenària en la pràctica musical, que enguany compleix 200 anys de música bandística amb la celebració del Bicentenari de la Primitiva; amb dues grans societats musicals de talla internacional com són la Unió Musical i la Primitiva, que a més compten amb cors, orquestres i bandes juvenils; dues orquestres de plectre, El Micalet i la Vicente Giménez; la primera banda de jubilats de tot l’Estat espanyol, l’UDP; i el primer centre integrat de música situat en el col·legi Unió Musical. Sens oblidar que l’educació musical i la formació de professionals és un del pilars de la societat de Llíria”.

Per part seua banda, la directora del projecte i catedràtica de la Universitat Politècnica de València, Mª José Viñals, va donar a conéixer els treballs que, tant l’equip de direcció com el consell assessor, han desenvolupat en els últims mesos, així com les accions que encara resten per executar fins a la presentació oficial de la candidatura davant la UNESCO. A més, la presentació va voler servir també per a constituir un fòrum ciutadà de participació per a recollir el suport de la societat civil al projecte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here