Fina Pérez: Per un 2019 Ple d’Igualtat

PER UN 2019 PLE D’IGUALTAT

 

A punt de finalitzar l’any i pensant ja en els 365 dies que tenim per davant, sembla que és un bon moment per fer balanç de l’any que acaba i que, per descomptat, no ha estat indiferent per a les dones, per al feminisme i per la lluita per una societat igualitària, encara que molts somnis hagen estat truncats, com els de les 47 dones i 3 menors assassinades víctimes de la violència masclista.

Des del multitudinari i reivindicatiu 8 de març, passant per algunes resolucions judicials i, per descomptat, la contestada sentència a La Manada i cadascun dels assassinats masclistes, les dones ens hem fet sentir i hem eixit als carrers a exigir la igualtat.

També ha estat un any d’eslògans que han posat negre sobre blanc idees molt clares i concretes: Si nosaltres parem, s’atura el món. Ni una menys, ni una més. Ens volem lliures, respectades, fortes, juntes. Diverses, però no disperses. Germana, jo sí et crec. No és no. Córrer sense por i no córrer per por. Vull eixir al carrer i ser lliure, no valenta. …. I no només a Espanya, recordem el famós hashtag #MeToo que animava a les dones a tuitejar les seves experiències sofertes en comportaments misògins.

Bé podríem dir que 2018 ha estat un any feminista i si volem continuar avançant, 2019 també ho ha de ser. Per això aquesta nit, cadascun dels dotze grans de raïm ha d’anar acompanyada per un desig feminista, els meus seran:

 

 1. Que no hi haja cap assassinat masclista més
 2. Que no hi haja cap  menor víctima d’un assassinat masclista.
 3. Que res ni ningú culpabilitze les víctimes
 4. Que les dones no ens callem. Que la nostra veu seguisca sonant als carrers, a les cases, en els treballs, en els mitjans.
 5. Que les dones no visquem amb por.
 6. Que la societat avance en drets a través d’una formació i educació igualitària.
 7. Que cada vegada hi haja més homes que es posicionen al costat de les dones i el feminisme. Una societat igualitària no serà possible sense ells.
 8. Que desaparega la bretxa salarial.
 9. Que, d’una vegada per totes, es trenquen tots els sostres de vidre.
 10. Que no retrocedim en drets. Que no tornem al passat.
 11. Que s’acabe amb la violència sexual contra les dones i menors, la prostitució, el tràfic de dones i de menors, els ventres de lloguer, …
 12. Que la llibertat, la igualtat i la sororitat inunden el nou any.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here