L’orquestra simfònica de la Unió i Yaron Traub sedueixen el públic en un concert històric

Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria dirigida per Yaron Traub (foto: Raquel Santos)

Amb una gran expectació per part dels aficionats a la música tingué lloc el passat divendres 28 de desembre l’esperat concert de l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria  dirigida per un dels més destacats directors d’àmbit internacional, l’israelià YARON TRAUB. Amb este quart concert que durant les festes nadalenques han oferit les diverses agrupacions musicals de la Unió, s’ha volgut també celebrar la inauguració del nou escenari del teatre-auditori que s’ha reformat i ampliat.   

Una orquestra completa que comptà amb la participació de 75 músics captivà molt prompte el públic de la sala,  el qual pogué gaudir de la participació d’un selecte grup de músics unioners d’alt nivell , així com d’un grup destacat d’estudiants de conservatori molt brillants. Poques vegades es dona en un concert el poder comptar amb una orquestra i un director completament implicats  i un públic que estiga totalment entregat.  

L’orquestra interpretant la Simfonia Escocesa de Mendelssohn que fou dirigida de memòria per Yaron Traub (foto:Raquel Santos)

El repertori elegit va ser d’una gran dificultat tècnica. A més fou un dels concerts històrics de l’orquestra ja que en poques ocasions s’havia fet un programa orquestral tan ambiciós i amb una orquestra de tanta dimensió i de tanta qualitat com la que el públic gaudí el passat divendres.

Yaron Traub dirigí l’orquestra amb mestreia (Foto: Raquel Santos)

Segons l’opinió dels melòmans i dels músics que assistiren al concert, l’orquestra mostrà una magnífica sonoritat, una perfecta afinació, precisió, coordinació i molta musicalitat, a més d’observar que els músics participants estaven gaudint amb les interpretacions de les obres del programa. Els entesos també manifesten que  Yaron Traub, el qual dirigí de memòria la Simfonia núm. 3 “Escocesa” de Mendelssohn, mostrà una gran elegància, mestria  i control de l’orquestra. Tots estos factors donaren com a resultat una perfecta unió entre director i orquestra que va emocionar al públic.

El solista José Manuel León interpretà un concert de viola (foto: Raquel Santos)

 

A més, el concert comptà amb un solista de viola de luxe, José Manuel León, membre de l’Orquestra de la Unió des de la seua joventut i actualment solista de l’Orquestra de València. José Manuel interpretà amb gran delicadesa i perfecció tècnica  el Andante i Rondo hongarés per a viola i orquestra de Weber. Una altra de les obres que interpretà l’orquestra fou l’obertura de l’òpera Una cosa rara del valencià Vicent Martin i Soler.

 

 

El concert finalitzà amb una gran ovació del públic que posats de peu aplaudiren llargament al director i a l’orquestra pel memorable concert que havien oferit. L’orquestra i el director agraïren  estes mostres d’estima amb la marxa Radetzky que comptà amb la participació del públic.

L’Orquestra Simfònica de la Unió fundada en 1981 ja és una agrupació que compta amb una llarga trajectòria artística i ha estat dirigida per destacats directors. Amb este concert s’inicia a l’Orquestra Simfònica una nova etapa ja que estarà dirigida pel jove músic unioner, Pascual Cabanes Fabra, el qual també dirigirà l’altra orquestra unionera, l’Orquestra Jove.

La Unió Musical imposà la insígnia d’or a Yaron Traub (foto:Raquel Santos)

Amb la invitació del director Yaron Traub per a dirigir l’Orquestra Simfònica de la Unió, la societat continua apostant per convidar cada any a un dels grans directors d’àmbit internacional  per a dirigir la Banda Simfònica o l’Orquestra Simfònica. Així, des del 2013 han oferit concerts al teatre-auditori de la Unió directors tan prestigiosos com Zubin Mehta, Enrique Garcia Asensio, Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons, Àlvaro Albiach i José Miguel Rodilla.  

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here