El Bicentenari de la Primitiva, una gran festa per celebrar 200 anys de música i de sentiment Clariner

Dissabte 29 de desembre era el dia elegit per començar els actes del Bicentenari de la banda Primitiva de Llíria. Una gala que va omplir el Teatre de clariners, emoció, i com sempre des de fa 200 anys de bona música entorn d’un Teatre i a un sentiment de ser clariners que varen sembrar els nostres avantpassats.

Va ser el Pare Antoni qui va fundar al 1819 la que és considerada la Banda civil més antiga d’Espanya. Ara, 200 anys després, les noves generacions han volgut rendir un homenatge a estos avantpassats que varen posar els pilars perquè la música siga una senya d’identitat del poble de Llíria.

A més, tal dia com dissabte, 29 de desembre moria José Maria Malato, una altra de les personalitats més importants i que ha marcat una època d’esta Societat. Un director que va marcar una època d’esplendor on la Banda Primitiva va guanyar certàmens i premis internacionals i al que varen voler rendir homenatge.

A les 10 h del matí, començava la Festa Clarinera,»hem fet sonar les primeres 25 carcasses per anunciar que El Clarín compleix 200 anys. Durant tota la jornada, vàrem fer sonar una carcassa per cada any que té d’història la nostra societat» ens conta dels actes que tenien preparats José Luís Pérez, President de la Banda Primitiva de Llíria.

A més, el President s’ha mostrat emocionat de la resposta que varen tindre al primer acte d’este Bicentenari: «Ha sigut una nit impressionant. Hem encetat el bicentenari amb una vesprada màgica. Els nostres músics ens han oferit un concert espectacular amb el director invitat José Rafael Pascual Vilaplana, Pacho Folres i Carme Andrés Betoret» ha manifestat este matí el president encara visiblement emocionat qui ha volgut agrair a tots els assistents la seua resposta «Gràcies a totes i tots per omplir el Clarin fins a la bandera. Gràcies per fer que l’inici dels “Més de 200 anys de la millor música” hagen estat a l’altura que el Clarin es mereix».

A la celebració, a més dels Clariners i Clarineres, estaven carrerc polítics de l’Ajuntament com L’alcalde Manolo Civera, el Regidor Paco Garcia, o Pedro Vicente, regidor de música, així com altres càrrecs del Consell i fins i tot d’Europa. Un fet que demostra que «la música va més enllà de les diferències i pot unir a tots en un esdeveniment cultural rellevant» ha destacat José Lluís Pérez.

En l’àmbit musical, el Concert, amb més de 130 músics, va ser espectacular amb un escenari ple de músics professionals que el Clarin ha format i que es troben a les millors orquestres i bandes, i conservatoris d’Espanya i del món. A més, la ballarina formada a Riba-roja Carmen Maria Andrés Betoret, que treballa a Suïssa i va posar els moviments harmònics de la dansa per emocionar a un Teatre que va estar entregat amb els pèls de punta durant tota l’actuació.

Este és el primer de molts actes que han preparat des de la junta directiva del Clarin per un any que marcarà la vida cultural a Llíria: El Bicentenari de la Banda civil més antiga d’Espanya. Un orgull per tots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here