Raquel Sánchez i 7 compositores valencianes més crearan la «Suite de les séquies»

El projecte musical «la Suite de les Séquies» estarà format per 8 moviments diferents de 8 compositores joves valencianes, entre elles es troba Raquel Sánchez, compositora de Llíria que ha participat en projectes locals amb el grup  Dex Sas Tres i que fins i tot ha estat a Filipines en la final internacional del concurs Banaue International Music Composition Competition.

El projecte «Suite de Séquies es presentarà el pròxim 8 de març, dia de la dona, a la plaça de la verge de valència i la Banda de dones de la Federació FSMCV farà un Concert amb les obres d’estes compositores. Una iniciativa de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, on es pretén donar visibilitat a les dones en la música valenciana.

Ara el projecte es troba en procés creatiu «He de crear una obra entre 3 i 4 minuts, sobre la séquia de Favara i vull començar amb efectes de com brolla l’aigua. A més, m’he estat documentat i esta séquia va eixir als anys 60 del segle XX, i ha patit moltes transformacions fins a arribar al 2004 on es va declarar bé que s’havia de preservar. Estes transformacions fins a arribar al seu estat actual, és el meu punt d’inici sobre el qual vull treballar la composició» ens explica Raquel que està molt contenta amb esta nova experiència creativa.

«Em cridaren per esta iniciativa on participen dones molt potents a escala professional, com Claudia Montero, que va ser professora meua de Superior a Castelló i que ha guanyat 4 Grammys» ens comenta Raquel de les companyes de projecte. Raquel està estudiant  el màster: Scoring for film, television and video games en Berklee València per poder crear música per pel·lícules. A més de composar, balla i és músic.

Els 8 moviments representaran les séquies de València: Faitanar, Mislata, Tormos, Favara, Quart, Rovella i Rascanya. A més, el concert del dia 8 de març, a la plaça de la Verge, a  la font creada per un dels fills il·lustres de Llíria, Silvestre d’Edeta sobre les 8 séquies del Túria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here