Ha perdut l’Ajuntament de Llíria 1.600.000 euros el 2018?

Quan falten menys de 10 dies per acabar l’any, ni el carrer de Garcilaso, ni els polígons de Rascanya i laboratorio Radio, ni la costa de Sant Miquel ni el centre de menors, s’han licitat, adjudicat o executat dins el 2018, la qual cosa era condició necessària per rebre els diners de Diputació, Generalitat o l’IVACE per estes obres. Vol dir que s’han perdut estos fons?.

Després del Ple de dijous, on l’equip de govern va admetre que s’ha de renegociar, i el PP va lamentar que es perden, sembla que la resposta la donarà el 2019. Mentrestant, analitzem els terminis, els fons i les respostes diferents donades per equip de Govern i oposició davant un tema tan seriós. En joc un milió sis-cents mil euros que no s’han executat este 2018.

«Es reprogramen les anualitats i no es perd res» ha afirmat Manolo Civera, qui assenyala que ja estan renegociant estos convenis amb la Conselleria, la Diputació i s’estan demanant pròrrogues per fer les obres en 2019. «Només és reprogramar les anualitats, un procés molt normal a les administracions, no es perd res. Pesa sobre els 8000 ajuntaments de tota espanya una llei del PP que fa impossible complir els terminis» finalitza l’alcalde.

Per la seua banda, Reme Mazzolari va manifestar que han perdut estos diners per la ineficàcia de l’equip de Govern, ja que no van a poder justificar l’obra el 31 de desembre. “La inacció i incompetència del Govern de Manolo Civera fa que Llíria puga perdre 1,8 milions d’euros en subvencions provinents d’altres administracions públiques”.

  • Pujada al Monestir de Sant Miquel: 400.000 euros

Es va signar un conveni de col·laboració entre la conselleria de vivenda, obres públiques i vertebrament del territori i l’ajuntament de Llíria per rehabilitar la costa de Sant Miquel, però calia justificar l’obra feta abans del 31 de desembre del 2018 per rebre els 200.000 euros. I estaven prevists 200.000 euros més per acabar l’obra el 2019.

El projecte de la Costa, la Conselleria aportava 200.000 euros. Segons explica Manolo Civera: «Ara La Costa està en fase licitació d’obres, elaborant els plecs. Abans que acabe l’any i encetarem la fase de licitació a les empreses que opten a construir este projecte. L’Ajuntament tirarà endavant i després demanarem a la Conselleria que ens torne els diners. Administrativament no s’han pogut complir els terminis perquè es licite i adjudique l’obra. Ho estem renegociant. Ara ho posarà l’ajuntament, a expenses que ens ho tornen en 2019″.

Segons Reme Mazzolari, «el projecte va ser anunciat pel Govern de Civera en el mes de juliol i estava previst que les obres s’iniciaren este mateix any, la duració de les quals seria de 18 mesos, i a data de hui ni tan sols s’ha adjudicat. En esta actuació hi havia un compromís de la Generalitat de destinar altres 200.000 euros per a continuar les obres en l’exercici de 2019, per la qual cosa cal preguntar-se si no complim amb la primera actuació de 2018 també perdem la de l’any que ve? De ser així, Llíria perdria 400.000 euros per a millores d’accés al Monestir de Sant Miquel”, ha assenyalat Mazzolari.

  • Reurbanització de l’entorn del carrer Garcilaso: 200.000 euros

El Carrer Garcilaso era una inversió financera sostenible, que té com a condició que el 31-12 havia d’estar feta l’obra. La Conselleria donava 200.000 euros per la segona fase del carrer de Garcilaso. La primera encara no està acabada. Reme Mazzolari al Ple de dijous, va lamentar que “esta sagnia de pèrdues de subvencions per la desídia del Govern d’esquerres continua, perquè la Diputació de València va aprovar una subvenció de 200.000 euros per a l’obra de la segona fase de la reurbanització de l’entorn del carrer Garcilaso, la primera fase encara no s’ha acabat, per tant cal preguntar-se si no s’ha acabat la primera fase incomplint els terminis establits, perdrem els 200.000 euros de la segona fase?”.

Manolo Civera, va insistir que es renegocien les anualitats que és una cosa prou comuna en l’administració, i que l’any que ve, es computaran. No s’ha perdut res« va repetir al Plenari Civera.

  • Polígons Industrials. Rascanya i Lab. Radio: 320.000 euros

Manolo Civera va anunciar millores al Poligon de rascanya al llarg d’este 2018. L‘Institut Valencià de Competitivitat Empresarial donava una línia d’ajudes per a millorar els polígons industrials, en el cas de Llíria es van consignar 320.000 euros, dels quals 265.000 euros anaven destinats al polígon de Rascanya i altres 65.000 euros per al de Laboratoris Ràdio, que de moment no s’han fet.

Reme Mazzolari va preguntar al Ple de l’Ajuntament si han demanat prorroga o vol dir que s’han perdut els 320.000 euros?. L’alcalde va afirmar que s’ha demanat prorroga i estan a l’espera que la Conselleria reprograme per fer l’obra en el 2019.

 

  • Centre de Menors: 910.478,50

La portaveu popular ha recordat que “també està en perill per incompliment del conveni en els terminis establits la subvenció de la Diputació de València de 910.478,50 euros destinada, per capritx de l’alcalde socialista Manolo Civera, a la construcció del centre de recepció de menors” i ha afegit que “el Govern PSOE-Compromís-MOVE-Llíria Puede hauria de preocupar-se perquè esta subvenció arribara a la nostra ciutat i destinar-la al centre de dia».

Mentre Manolo Civera ha afirmat que s’està renegociant i que es farà l’any 2019 tant el centre de menors com el centre de dia per persones amb diversitat funcional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here