La Unió Musical inaugura la reforma de l’escenari del teatre amb un concert especial de la Banda Simfònica

Demà dissabte 22 de desembre serà un dia gran per a la Unió Musical de Llíria ja que a les 19:30 h. celebrarà el tradicional concert de Nadal que enguany té un caràcter especial en inaugurar les obres de reforma, reconstrucció i ampliació de l’escenari del seu teatre. Per a esta ocasió s’ha preparat un concert extraordinari  amb la participació de més de 250 músics de la Banda Simfònica, la Banda Juvenil i el Cor Social.

La reforma de l’escenari ha sigut una de les obres més esperades pels unioners des de feia alguns anys.  Estes obres que s’han fet en un temps rècord de tres mesos s’iniciaren a principis de setembre amb l’enderrocament de la caixa escènica, deixant sols el piso i les tres parets. L’escenari a més s’ha ampliat, s’ha millorat l’accessibilitat i sobretot l’acústica i s’ha renovat tot el sistema de la tramoia,  entre altres importants intervencions. Així, a principis d’este mes de desembre, les obres ja havien finalitzat, a pesar d’haver tingut una tardor molt plujosa que complicava el desenvolupament de les obres.

 

En el transcurs del concert es farà l’entrada oficial dels 11 nous components de la Banda Simfònica, que estarà dirigida per l’incansable director titular, Pablo Marqués Mestre. Este concert tan especial l’hem titulat RE-OBERTURA fent així referència a la inauguració de la reforma del teatre però també al contingut del programa de les obres a interpretar, ja que està compost  per obertures d’orquestra transcrites per a banda. D’aquesta manera, el programa està basat en una selecció de les més notables i populars obertures musicals que ha interpretat la Unió al llarg de la seua història. És  el cas del Tannhauser de Wagner, una de les obres més emblemàtiques i estimades pels unioners en convertir-se en un dels seus referents musicals; l’evocadora Las Hébridas, de Mendelssohn; Caballería Ligera que és una de les obres més conegudes de Suppé. La segona part s’iniciarà amb  El murciélago de Johann Strauss, una de les seues obres més estimades  que s’interpreta tots els anys en el Concert d’Any Nou de Viena. A continuació, una de les obres més populars de Tchaikovsky, l’Obertura Solemne 1812. Quan compongué esta obertura, incorporà al principi i al final de la partitura la música d’una coral que es cantava en l’Església Ortodoxa Russa. En una versió posterior d’esta obertura, s’afegí la lletra d’esta coral que  es cantava a les esglésies russes. I justament esta versió posterior tan poc habitual és la que interpretarà la Banda Simfònica amb el Cor Social i la participació de la Banda Juvenil com a banda externa que actuarà al pati de butaques. El concert finalitzarà amb el tradicional recull de nadales a càrrec de la Banda Simfònica i el Cor Social.

També cal destacar la variada programació que la Unió ha preparat amb motiu de les festes nadalenques i de la inauguració de les obres de l’escenari. Així, el passat dissabte ja se celebrà el concert de la Banda Juvenil. El diumenge 23 de desembre, a les 18.30 h. es farà el concert de l’Orquestra Jove de la Unió amb la participació del Cor de Veus Blanques i l’entrada oficial dels onze nous components. En este acte també es farà la presentació oficial del nou director, Pascual Cabanes, que es farà càrrec de la direcció de les dues orquestres unioneres: l’Orquestra Jove i l’Orquestra Simfònica.

El divendres 28 de desembre, a les 19:30 celebrarà el concert l’Orquestra Simfònica de la Unió dirigida en esta ocasió pel prestigiós director invitat, Yaron Traub. Finalment el 3 de gener es farà al teatre la tradicional recollida de cartes als Reis d’Orient, amb l’actuació de la Banda Juvenil. Sense oblidar la intensa activitat del cine que el passat 7 de desembre tornà a obrir la sala una vegada finalitzaren les obres de l’escenari. Per a estes festes de Nadal també han preparat una programació especial de cine dirigida al public tant infantil com adult. Finalment, la Sala Skala continua oferint música en directe els dissabtes per la nit: jazz, blues, swing, Latin Fussion…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here