Centre de Menors: Civera «Ho farem el 2019». Mazzolari «Si es licita, anirem a tribunals»

La construcció del Centre de Menors provincial a Llíria continua sent el tema més polèmic d’esta legislatura. Encara que Manolo Civera va anunciar que començarien la seua construcció abans que acabara el 2018, el que és ben cert és que al Prat les obres no han començat quan falten 10 dies per acabar l’any. El conveni amb la Generalitat especificava que si no s’adjudicava l’obra abans 31 de desembre 2018, no es rebrien els 900.000 euros.

Davant esta paralització, dos són les visions: Els socialistes manifesten que no s’han pogut complir els terminis però es renegociarà per fer-ho el 2019, mentre el PP asseguren que gràcies al treball realitzat pels populars s’ha aconseguit paralitzar el procés de construcció d’este centre.

La Veu de Llíria ha preguntat a l’alcalde de Llíria sobre si s’ha perdut o no estos diners i si finalment es farà el centre a Llíria, així com a Reme Mazzolari quina és la visió dels Populars davant el fet que el centre de Menors no s’ha començat a construir.

  • Manolo Civera: «No s’han perdut els 900.000 euros del Centre de menors, hem de renegociar per fer-ho en 2019»

L’ajuntament de Llíria no ha pogut complir els terminis estipulats este 2018 per aconseguir els 900.000 euros de la subvenció destinada a la construcció del centre de menors que havia d’haver estat adjudicat abans del 31 de desembre de 2018. Ara, els membres de Govern tornaran a reunir-se amb la Generalitat i la Diputació per refer els convenis en 2019.

«En el centre de menors, tenim un conveni amb Diputació i Conselleria i l’ajuntament de Llíria. És una inversió que ha de pagar íntegrament la Diputació i la Generalitat. Si hi ha un problema de terminis este 2018, no significa que no es faça, sinó que cal revisar convenis, terminis, protocols i finançament pel 2019. Les limitacions ens obliguen a refer papers i reunions i a continuar en el treball este 2019″ ha manifestat Civera.

«El 2018 s’acaba i no ha donat temps. Tenim un expedient que porta 18 mesos esperant, en una cronologia tan tremenda en recursos, i complicada administrativament, que si tarda 15 dies més, no passa res. A principi de gener ens assentarem amb la Diputació i la Generalitat per fer un nou marc de col·laboració. Vull puntualitzar que el Centre de menors no va a costar un duro a la gent de Llíria».

-No és que com ha creat polèmica i n’hi ha gent en contra, s’ha decidit no fer-ho?

Hi ha qui juga al despiste, a dir una cosa i la contraria, però aquí la realitat que ens toca com equip de Govern, són les restriccions i terminis que tenim els 8.000 ajuntaments d’Espanya i en això estem treballant. El nou conveni tindrà vigència del 2019 i 2020 per acabar les obres. Tant este centre com el Centre de Dia de Diversitat funcional. Continuem treballant amb les diferents administracions els projectes que no s’han pogut adjudicar en el 2018, perquè s’executen en el 19.

  • Reme Mazzolari: «El PP ha paralitzat el centre de recepció de menors i si el Govern de Civera licita les obres ho portarem als tribunals”

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, Reme Mazzolari, ha assegurat que “gràcies al treball realitzat pels populars s’ha aconseguit paralitzar el procés per a l’arribada del centre de recepció de menors provincial a Llíria” i ha advertit que si el Govern de Manolo Civera licita les obres d’este recurs social, a pesar del recurs administratiu que es va presentar en l’Ajuntament de Llíria en el que s’advertixen de nombroses irregularitats, “ho portarem als tribunals”.  Mazzolari s’ha pronunciat d’esta manera en relació a la paralització per part del Consistori edetà de la licitació de les obres del futur centre de recepció de menors provincial a Llíria. 

«La gestió del Govern de Manolo Civera entorn del centre de recepció de menors està plena d’irregularitats, per la qual cosa ha de posar fi com més prompte millor a este sense sentit”. Així, ha recordat que “l’Ajuntament de Llíria, encarregat de la construcció de la infraestructura del recurs social, està assumint una competència impròpia, per la qual cosa s’ha efectuat en frau de llei, i al marge dels principis rectors del nostre ordenament” ha finalitzat Mazzolari.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here