Les dones, protagonistes de l’exposició sobre la fàbrica de Rios

La fàbrica de sacs de Ríos és una part substancial de la història de la Llíria del segle XX, per l’arribada del moviment industrial i pel seu element com a dinamitzador de la ciutat. Ara, el poble de Llíria posarà en valor la seua importància, amb l’exposició “La fàbrica de sacs de Ríos: una indústria del passat llirià (1929-1974)” que s’inaugura esta vesprada de dimecres a l’edifici Multiusos.

La mostra de la fàbrica de sacs ha estat coordinada per l’historiador Joan J. Adrià Montolio i Mª Amparo Castillo Mas; i ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Llíria, el Centre Cartogràfic i Fotogràfic de l’Exèrcit de l’Aire (CECAF), el Centre Nacional d’Informació Geogràfica, Foto Bori, Marta Villazón i de la ciutadania local. Està conformada per tot un seguit de fotografies, material documental i textos, que fan un repàs per la història de la fàbrica i plasmen quines eren les seues dimensions laborals i socials, que van transformar el poble de Llíria.

La fàbrica de Ríos va ser un dels nius d’ocupació del segle XX a Llíria i a la resta de pobles de la comarca i que va donar treball fins a 1.500 persones en la dècada dels anys cinquanta, incorporant a la dona al mercat laboral. A més d’este factor, la seua instal·lació en la zona del Pla de l’Arc va impulsar el creixement de Llíria cap al nord.

L’exposició s’inaugura este dimecres a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 31 de gener a l’edifici Multiusos de Llíria. L’horari de visita serà de dilluns a divendres, en horari de 09.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here