La Campana de Foc de la Sang, declarada BIC

 

La Generalitat Valenciana ha aprovat el decret que concedix la denominació de Bé d’Interés Cultural (BIC) a la Campana de Foc de l’església de la Sang de Llíria, dintre de l’expedient que atorga esta catalogació al conjunt de 70 campanes gòtiques valencianes, datades entre 1250 i 1659.

La declaració BIC d’este conjunt s’ha aprovat després dels informes favorables del Consell Valencià de Cultura, la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Carles i les universitats de València, d’Alacant i la Jaume I de Castelló; que han valorat les seues característiques i la seua rellevància singular dintre del patrimoni cultural valencià.

Este reconeixement s’atorga a les portes de la celebració de l’Any de la Sang, que l’Ajuntament de Llíria commemorarà al 2019, amb motiu del centenari de la declaració de l’església de la Sang com a Monument Nacional. I, a més, suposa un nou atractiu turístic per a la ciutat de Llíria, que incorpora un nou element a l’ampli llistat de Béns d’Interès Cultural amb què compta la ciutat de Llíria.

Esta particularitat “fa que Llíria siga una ciutat singular en tota la geografia de la Comunitat Valenciana” afirma el regidor de Cultura Paco García “perquè no sols som una de les poques capitals de comarca amb un ventall tan ample de bens protegits en la categoria de BIC, sinó que comptem amb un altre valor cultural diferenciador, com és la música”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here