Els millors oboistes joves d’Espanya competiran en el III Concurs AFOES a Llíria

Els millors oboistes joves de tota Espanya competiran en el III Concurs Nacional AFOES, que se celebrarà a Llíria entre el 4 i el 7 de juliol. Este concurs, organitzat per l’Associació de Fagotistes i Oboistes d’Espanya, reunirà als millors intèrprets de l’especialitat, amb l’objectiu de reconèixer el talent juvenil.  

El III Concurs Nacional AFOES reunirà fins a 18 joves oboistes, menors de 28 anys, que seran valorats per un jutjat de prestigi, conformat per Nora Cismondi, oboè solista de l’Orchestre National de Francia; Salvador Mir, oboè solista de l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària; i Omar Zoboli, professor de la Hochschule für Musik de Basilea.

Els participants, per altra banda, tindran l’oportunitat d’interpretar les obres acompanyants per l’Orquestra del III Concurs Nacional AFOES i, en la final, estaran també acompanyats per músics professionals de Llíria.  

Durant les quatre jornades del concurs, es realitzaran diferents concert musicals, amb la participació dels tres prestigiosos membres del jurat i, també, amb l’actuació de la banda d’AFOES formada per més de 200 intèrprets d’oboè i corn anglès.

Les inscripcions per al concurs es realitzaran del 4 al 19 de febrer del 2019. Tots els aspirants hauran d’adjuntar dos gravacions en vídeo, amb què es triaran els 18 intèrprets participants que, a través de les tres fases del concurs, competiran per un dels tres premis del concurs valorats en 2.000, 1.000 i 500 euros.

Segons el regidor de Música, Pedro Vicente, acollir este concurs “és una nova oportunitat de potenciar Llíria dins de l’àmbit musical, a través d’una de les cites musicals de major rellevància del panorama nacional, que reunix a centenars de persones en quatre dies de molta música”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here