L’esperit del «Choleck Llíria» arriba als campaments del Sàhara

Fa uns 70 anys el basquet arribava a Llíria. Una afició que es va desenvolupar fins que el mític equip del «Choleck Llíria» va aglutinar l’esperit d’un poble que va arribar a somiar en jugar a la màxima categoria nacional el 1991. Aquell somni de l’ACB no perdurà.

Les restes d’aquells valors de l’esport i poble, han continuat a el Club Bàsquet Llíria i a l’Escola de Basquet al llarg d’este temps, com una llavor que este diumenge ha crescut també a la terra més inhòspita del món: el desert de l’hamada Algeriana, on es varen instal·lar fa uns 40 anys els sahrauís en campaments de refugiats.

Uns somnis i valors edetans que arriben ara a territoris sahrauís de la mà de la regidora de polítiques inclusives de l’Ajuntament, Vallivana Murgui, i de Paco Jiménez, ex-jugador del mític Choleck Llíria i actual director de l’Escola de bàsquet, i de Ferran Pizcuetaex-entrenador del CB Basquet Llíria, Marc Torres, Matíes Iborra, Jorge Silvestre, com a representants d’un esperit que ha marcat este poble en el Projecte «Una cistella per al Sàhara«.

Este dilluns, només arribar als campaments, ha començat el projecte amb el repartiment i instal·lació de les cistelles als col·legis on a partir de demà donaran unes dinàmiques de basquet amb els xiquets de primària del col·legi Martir Mahfoud Alibeiba.

Dimecres estaran al col·legi Martir Alal Andala, i dijous a Martir salem Ahmed beric Ala, tots situats a Bojador. A més, donaran roba esportiva, sabatilles i sucs i altres materials que porten.

 

I és que part d’este projecte «Una cistella per al Sàhara» es basa també a entregar material esportiu: 5 cistelles de basquet, balons, material esportiu, barretes energètiques, sabatilles d’esport pels xiquets dels camps de refugiats sahrauís. En total 300 quilos de material que han arreplegat al projecte.

Este estiu, xiquets de camps de refugiats sahrauís vingueren a Llíria, i el basquet va ser el fil d’unió per més de 300 de l’Escola de bàsquet i de jóvens del programa «Vacances en pau» al Pavelló Pla de l’Arc. Ara el projecte continua a Sàhara, on a més del basquet, el cap de setmana que ve, aniran a la daira de Tinigir, pertanyent a la wilaya de Dajla, que s’ha agermanat amb el poble de Llíria, i parlaran de més projectes comuns.

Projectes, amb un dels signes distintius d’este municipi, el basquet, perquè servisca per fer un món un poc millor, a través de l’esport pels més menuts.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here