La Marxa contra la Violència de gènere congrega a un miler d’alumnes i veïns

Este matí s’ha dut a terme la marxa reivindicativa contra la Violència de Gènere que ha congregat a polítics, veïns del municipi, i sobretot als alumnes de tots els centres educatius de Llíria de sext de primària a l’ESO. La comitiva ha estat encapçalada pel secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat Alberto Ibáñez, la primera tinent d’alcalde, Consuelo Morató, la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, i altres membres de la Corporació; acompanyats per les representants de les associacions de dones de la localitat

Este és el moment en què la marxa passava pel carrer de La unió direcció a la Plaça Major. Al capdavant els polítics i representants de les Institucions, locals i autonòmiques, i després els alumnes de tots els centres educatius de Llíria. La marxa, plena de cartells reivindicatius que havien fet els alumnes a classe, ha continuat amb els seus missatges contra la violència a les dones, en un acte reivindicatiu i pedagògic pels més menuts. Estes són algunes de les imatges de la Marxa a Llíria.

 

Finalment han arribat a la Plaça Major, on dalt d’un escenari han llegit el manifest elaborat per l’alumnat dels centres educatius del municipi. Este manifest ha sigut el resultat d’un procés de dinàmiques educatives per la igualtat, que els centres, juntament amb l’Àrea de Polítiques Inclusives i Educació, han desenvolupat des de l’inici del curs.

Tots els participants han portat braçalets morats amb el lema “Llíria, lliure de violència masclista”, confeccionats dintre d’una acció comunitària que ha recaptat fons per a l’associació ALANNA, que treballa per la reinserció sociolaboral de dones víctimes de la violència masclista.

El ple de la Corporació va aprovar ahir una moció conjunta, recolzada per tots els grups municipals,  pel Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here