Bétera i Vilamarxant tindran centres d’atenció per malalts mentals

El Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals de la Mancomunitat contempla la imminent entrada en funcionament de dos centres d’atenció psicosocial dirigida a malalts mentals crònics en els municipis de Bétera i Vilamarxant. Està previst que puguen beneficiar-se d’aquest servei un total de 14 usuaris de tota la comarca en cadascuna de les localitats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir en el Camp de Túria un espai de suport a les persones amb malaltia mental crònica mitjançant la realització d’activitats rehabilitadoras i estimatives amb la finalitat de facilitar-los la seua integració en la societat. Així mateix, es pretén orientar als familiars per a millorar la convivència.

“Des de la Mancomunitat pretenem ajudar els malalts en el procés d’adaptació al seu entorn, al fet que siguen més participatius, i a augmentar la seua autonomia i independència personal. També treballarem amb els seus familiars i tutors”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

La creació d’aquesta comissió, integrada per representants dels àmbits sanitari i social amb la finalitat d’oferir una cobertura integral als usuaris, suposa el primer pas en la implementació d’aquest programa.

El Programa de Rehabilitació Psicosocial sorgeix com a resposta a les necessitats que en aquest àmbit es van detectar en l’estudi dut a terme per la Universitat de València a instàncies de la Mancomunitat.

En aquest marc, recentment s’han incorporat a la Mancomunitat Camp de Túria els funcionaris que han superat el concurs oposició per a cobrir els llocs de treball del programa de Salut Mental Comarcal, un tècnic d’Integració Social, un altre d’activitats Físiques i un psicòleg/pedagogo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here