Alumnes del CEIP Sant Vicent simulen un Ple municipal en el Dia de la Infància

La sessió plenària ha estat protagonitzada per un grup de l’alumnat de cinquè de primària del CEIP Sant Vicent, que han opinat sobre els seus drets i, també, sobre aspectes que els preocupen de l’àmbit local. Les regidores Vallivana Murgui, Consuelo Morató i Mari Cruz García han respost a les preguntes i, seguint el funcionament d’un plenari ordinari, han estat assessorades pel secretari de l’Ajuntament de Llíria.

I és que amb motiu del dia Mundial de la Infància, el ple municipal de Llíria ha donat veu als més menuts i menudes de Llíria dins d’una activitat del programa de participació ciutadana infantil, que busca caminar cap a una Ciutat Amiga de la Infància (CAI) d’UNICEF.

Segons la regidora de l’Àrea de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, “és necessari fomentar la participació i promoció de la infància i, alhora, la seua protecció amb mesures de formació, que els permeten adquirir ferramentes per fer sentir la seua veu”.

Esta sessió simulada forma part del programa de dinàmiques de formació de participació ciutadana, que s’està realitzant a tots els centres educatius del municipi durant este any i que culminarà, el pròxim curs, amb la constitució d’un Consell Local de la Infància, que fomente la col·laboració activa entre els xiquets i xiquetes i els adults, amb relació a les polítiques municipals.

Una festa per als xiquets, el 23 de novembre

La commemoració del Dia Mundial de la Infància es completarà amb una jornada lúdica per a tots els xiquets i xiquetes, el pròxim 23 de novembre. Esta festa dels Drets de la Infància, organitzada per l’Ajuntament de Llíria i la Federació del Comerç, començarà a les 17.00 hores, amb un espectacle itinerant ambientant en el món marí, que partirà des de les Termes Romanes de Mura i des de l’Hort d’Agustí fins al parc Silvestre d’Edeta.

Allí tots els participants podran berenar i, també, divertir-se amb els unflables, tallers, manualitats i jocs tradicionals, que s’han preparat perquè els xiquets i xiquetes revindiquen el seu dia.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here