Garcia: «Volem que l’arròs amb bledes estiga en els menús dels restaurants»

Este dilluns s’ha celebrat el X concurs «arròs amb bledes» de Llíria. Enguany s’ha decidit recuperar la fórmula de Concurs gastronòmic amb professionals. Una edició que ha guanyat el restaurant Goya Gallery en la modalitat d’arròs amb bledes. Parlem amb Paco Garcia, regidor de Comerç i Turisme sobre els motius d’este canvi de fórmula.

Perquè s’ha fet d’esta manera amb professionals i no com l’any anterior?

Pensem que és un punt de qualitat i posa a Llíria en el mapa dels concursos gastronòmics. Pot ser un punt important per situar-se  dins de les ofertes de les grans ciutats i de la projecció mediàtica per a que la gent relacione Llíria com a referent gastronòmic de la Comunitat.

-I la fórmula més popular pels veïns de Llíria?

La intenció és que els nostres professionals i restaurants integren dins del seu menú, l’arròs en bledes, com un aliment tradicional del nostre municipi. I ens agradaria que els restaurants participants pogueren incloure el nostre plat més tradicional dins dels seus menús propis. Ens agradaria que els visitants identificaren a Llíria amb este arròs.

Ja tenim reconeixement musical, turístic, ara falta potenciar l’altra pota, la gastronòmica, per això este concurs s’ha decantat per crear una referència gastronòmica professional i de qualitat.

També la idea de potenciar les postres de carabassa, que és l’altre aliment tradicional del municipi per promocionar la marca Llíria en aliments tradicionals ha estat fonamental esta edició.

-Com valoraries este X Concurs d’arròs amb bledes?

Només d’entrada, hem superat les expectatives amb 22 participants. Té molta força. Pensem que és una bona forma que es va emprar des del principi, quan es va crear este concurs. Pensem que li dóna un referent de professionalitat que val la pena reforçar. Volem continuar l’any que ve en esta forma.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here