Més de 150 xiquets cantaran en el concert solidari del dia de la Infància

El pròxim diumenge 18 de novembre, es celebra al Teatre de la Banda Primitiva de Llíria el festival solidari pel Dia Mundial de la Infància. Per l’ocasió, més de 150 xiquets pujaran a l’escenari per cantar «Llíria simfonia de Cultures» i «Jo puc podem» amb Pentagrama. Una idea de Marcel·lí Garcia que ha organitzat un cor i un grup instrumental amb xiquets del municipi: Corigi Edetakids. Parlem amb ell per conèixer més d’esta iniciativa pels més menuts.

-Que és Corigi Edetakids?

CORIGI són unes sigles que signifiquen COR I Grup Instrumental, ja que davant de tots vosaltres teniu un Cor i un grup Instrumental format per xiquets dels coles i societats musicals de Llíria.

Edatakids és un grup creat per a l’ocasió, un grup que esperem que seguisca ajuntant-se en altres ocasions per oferir-nos actuacions tan boniques com la que faran el dia del Concert.

-Qui forma Edetakids?

Edetakids està format per diferents agrupacions Edetanes de xiquets, com ara: Coraleta Les Claus, CEIP Sant Vicent, CEIP Sant Miquel, CIEM La Unió, Col·legi Santa Ana, Les Rondalles El Micalet, Edetana Vicente Giménez i El Tossal. El Conservatori Professional, aula Integral i l’escola de dansa. Per uns xiquets i xiquetes que són uns crackssss tots ells.

-Que ens cantaran?

En primer lloc «Jo puc, podem», Cançó creada pels mateixos usuaris de Pentagrama, centre de persones amb malalties mentals, amb música de Marcel·lí Garcia Peruga i arranjaments de Moisès Bautista, mestre del Conservatori de Llíria. Enregistrada pels mestres del Conservatori de Llíria i cantada per Empar Llácer i pel mateix Marcel·lí.

«Jo puc, podem» és una cançó amb molta força, molta energia i molt positiva, tanta com els mateixos usuaris de pentagrama ens transmeten.

Per acabar ens cantaran Líria, Simfonia de Cultures. 


-Esta cançó va ser estrenada i creada amb motiu de la Trobada d’escoles en valencià celebrada a Llíria en 2017. Simfonia de cultures ja s’ha convertit en un himne de Llíria?

Sí, és un himne al nostre poble, un himne creat pels xiquets de TOTS els Col·legis i Instituts de Llíria i La Coraleta les claus, i enregistrat pels mestres del Conservatori de Llíria. Llíria, simfonia de cultures està cantada per xiquets de totes les agrupacions nomenades abans.

Un himne que parla del nostre poble, del patrimoni artístic i humà, Una cançó feta per xiquets i cantada per xiquets. Una cançó que comença donant la benvinguda en varios idiomes i acaba dient «a tu t’estem esperant». Recordeu la cançó de Sisa?: «Casa meua és casa vostra, si és que hi ha cases d’algú?» doncs una cosa així ……...t’esperem¡

-Qui ha organitzat este “sarao”?

Doncs el xic que teniu ací davant amb l’ukelele? Este xic es Marcel·lí, mestre de música i músic al qui li agrada més cantar i tocar amb els xiquets que menjar-se unes gambes de Denia o un pastís de carabassa del seu Poble. Un apassionat dels xiquets i un apassionat de la música.

-Convidaries a les famílies?

Bé esperem que gaudiu molt d’aquest concert i en este cas usaré unes paraules que el mateix Marcel·lí usa sovint en els seus acomiadaments: «salut i cançonetes«

A més de Marcel·lí i els 150 xiquets que actuaran, a l’escenari també els acompanyaran tres dones artistes, la cantautora de Llíria, Maria Faubel, i la cantant establerta a Llíria, Krisha, i Sole Giménez.

 

Esta és la lletra per si els pares i xiquets volen aprendre la lletra per poder cantar tots junts eixe dia:

LLETRA:

Llíria, simfonia de cultures,

bienvenidos, salam aleikumm,

bienvenue, welcome,

benvenuto, wilkommen,

benvinguts.

Quan visites Llíria pots anar a Sant Vicent

per gaudir del seu parc.

i després si puges al tossal de Sant Miquel

tu veuràs fins la mar.

I un mosaic romà ens relatarà

d’Hèrcules els treballs:

mites amb hidres, nimfes i un lleó,

i més d’una poma daurada.

Banys àrabs voràs

dels veïns, veïns musulmans

Welcome to Llíria, simfonia de cultures,

ibers, àrabs i romans.

Un poble obert, amb energia, no t’atures. Tenim obertes les mans

sempre mirant endavant.

Vine a la Vila Vella

i l’església de la Sang,

gaudiràs passejant.

Al barri de Mura

està el temple oracular

i les termes dels romans.

Per baix dels carrers

la séquia Major.

Plaça de Partidors.

Poblats ibers tenim,

runes més de mil;

Edeta és un botí.

No et quedes al saló,

corre, salta o juga al baló.

Welcome to Llíria, simfonia de cultures,

ibers, àrabs i romans,

Un poble obert, amb energia, no t’atures. Tenim obertes les mans

sempre mirant endavant.

Santa Bàrbara bendita

el Divendres Sant

pujarem en zig-zag.

Al carrer de Sant Vicent

els mausoleus romans,

Bé d’Interés Cultural.

A la plaça Major

podràs contemplar

l’església de l’Assumpció.

Ca la Vila, Forn de la Vila,

la Concòrdia i el Mulló.

Bons músics trobaràs i ballarines que ens faran somiar!

Welcome to Llíria, simfonia de cultures,

ibers, àrabs i romans,

Un poble obert, amb energia, no t’atures. Tenim obertes les mans.

(bis)

A tu t’estem esperant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here