Llíria i Castelnau-le-Lez inicien contactes per a col·laborar en aspectes de música

Llíria i el poble francés de Castelnau-le-Lez han encetat el camí per a realitzar accions d’intercanvi d’interés per a les dos ciutats en l’àmbit educatiu, cultural, musical i econòmic.

 

L’Agència Valenciana de Turisme ha promogut jornades de cooperació a la regió de la Occitània francesa. La de diumenge va servir perquè el regidor de Foment Econòmic, Ferran Pina, i l’alcalde de Castelnau-le-Lez, Frédéric Lafforgue, mantingueren una sessió de treball a fi de traçar l’inici d’una via de cooperació entre els dos pobles.

 

“L’encontre ha sigut molt profitós. Coneixien el valor patrimonial de Llíria i, com no, el gran potencial musical de la nostra ciutat. Són dos qüestions que els interessa explorar des del punt de vista educatiu dels seus jóvens. A Llíria, tot el que siga donar-se a conéixer a nivell internacional, l’interessa”, ha declarat l’edil Ferran Pina, qui ha afegit que “ja ens han fet arribar que no més tard del mes de febrer volen visitar Llíria”.

 

Eixa primera presa de contacte va coincidir amb la celebració del centenari de la firma de l’armistici de la Primera Guerra Mundial, i va comptar amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i la col·laboració de la Casa d’Espanya de Montpellier i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, dins del marc de les jornades de promoció de la marca Comunitat Valenciana pel sud de França.

 

Castelnau-le-Lez, amb 19.500 habitants, forma part del districte de Montpellier i, com Llíria, té un passat romà quan va ser anomenada com a Sextantio, la sexta parada de postes des dels Pirineus a la Via Domitia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here