El compositor Andrés Valero inaugura el curs acadèmic del Conservatori

El Conservatori Professional de Música de Llíria ha celebrat l’obertura oficial del curs acadèmic 2018/2019. Per a esta ocasió tan especial, el Conservatori de Llíria va convidar al compositor Andrés Valero-Castells, qui ha actuat com a ponent, transmetent part dels seus coneixements i la seua dilatada trajectòria musical a l’alumnat del centre.

Els membres del Conservatori de Llíria han volgut realitzar-li una xicoteta sorpresa, amb l’actuació d’un grup de saxòfons, format per alumnes i ex-alumnes del centre, que han interpretat una de les composicions del convidat.

Andrés Valero-Castells és catedràtic de composició en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València des de l’any 2004 i, a més, és un dels directors valencians més reconeguts. En l’apartat compositiu, compta amb un ampli catàleg d’obres, entre les que destaquen “La Vall de la Murta” o “Polifemo”, que s’han interpretat en tota Europa, als Estats Units i en els principals països d’Àsia. Castells és, a més, un compositor amb una forta vinculació amb les societats musicals de Llíria i, l’any 2017, va ser homenatjat en el Concert de les Bandes de la Fira i Festes de Sant Miquel.

Per altra banda, l’acte ha servit també per entregar els premis professionals del curs 2017/2018, que reconeixen als millors alumnes que van finalitzar el Grau Professional el curs anterior. En esta ocasió, les alumnes guardonades han sigut Arantxa Portolés Izquierdo, en l’especialitat de trompa, i Lucía Jiménez Cervera, en violí.

La música ha posat el punt final a l’obertura del curs 2018/2019, amb l’actuació de la banda formada pels alumnes de 5é i 6è del centre. L’acte ha comptat amb la presència de la primera tinent d’alcalde, Consuelo Morató, la regidora d’Educació Carmen Feltrer, i la directora del centre, Amparo Esteve.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here