L’Ajuntament, l’Institut Cervantes i l’UIMP potenciaran la música de Llíria internacionalment

 

L’Ajuntament de Llíria i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), amb la participació també del Instituto Cervantes,  inicien un projecte de col·laboració que pretén projectar la música espanyola i valenciana en l’àmbit internacional, per donar a conèixer la riquesa i el potencial d’este art del que Llíria és un dels seus principals referents.

            Segons el regidor de Música, Pedro Vicente, amb esta iniciativa “Llíria liderarà, una volta més, la difusió de la música i la cultura valencianes. A més, la nostra ciutat es beneficiarà d’una oportunitat irrepetible per donar a conèixer el seu atractiu musical, turístic i patrimonial i, també, la importància de les nostres societats musicals».

 

            Una de les primeres accions que es volen posar en marxa serà un programa de formació musical, que donarà l’oportunitat a músics universitaris de Llíria de completar la seua formació musical en universitats dels Estats Units i en conservatoris i escoles superiors de música de tota Europa.

            “La història musical de la nostra ciutat no es pot entendre sense les societats musicals, ni tampoc sense els seus músics i, per això, volem apostar per la formació dels músics del futur. Este programa de beques universitàries els permetrà formar-se en els millors centres superiors de música de tot el món, amb els intèrprets i professionals de major prestigi”.

            Com no podia ser d’una altra manera, la música marcarà l’inici de la col·laboració entre ambdós entitats, amb el concert que l’Orquestra de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo oferirà el pròxim dissabte 10 de novembre a les 19.00 hores al Conservatori de Música de Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here