El fons documental “José Durán” s’amplia amb la cessió d’un diari manuscrit del 1878

L’Arxiu Municipal de Llíria ampliarà el fons documental “José Durán” amb la cessió d’un diari manuscrit del 1878, que ajudarà a fer un retracte fidedigne de l’estil de vida de la burgesia edetana de finals del segle XIX.

L’acord de la cessió d’este document s’ha realitzat en una reunió que el regidor de Cultura, Paco García, i els tècnics de l’arxiu, Susana Vicent i Carlos Asensi, han tingut amb Marina Climent Durán i Marina Durán Bort, néta i filla respectivament de José Durán Martínez.

Este document, escrit a puny i lletra per Mariano Durán Ferrando, pare del mateix José Durán, descriu les vivències del viatge de quatre llirians a l’Exposició Universal de París, celebrada el 1878.

El fons documental “José Durán” va ser cedit per la família Durán Bort a l’Arxiu Municipal de Llíria l’any 2001. Es tracta d’un completíssim volum documental que el farmacèutic i cronista de Llíria va elaborar al llarg de la seua vida. Este fons està format per quasi 3.000 quartilles manuscrites, huit volums manuscrits, documents antics i al voltant de 300 fotografies.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here