Concurs d’idees per remodelar de la Plaça Major

La remodelació integral de la plaça Major és un dels punts de la fulla de ruta de l’Ajuntament de Llíria per a la present legislatura com ja va acordar el ple. Ara, la Regidoria de Sostenibilitat ultima els detalls que regiran el concurs d’idees, mitjançant el qual la ciutadania elegirà quin model urbanístic preferix per a un dels punts més emblemàtics del municipi.

 

D’esta manera, “volem fer partícips als ciutadans del model de plaça que volem, el seu traçat i l’equipament que ha de tindre este espai d’oci, cultura, patrimoni i convivència pública”, ha manifestat l’edila de l’àrea, Elena Jiménez.

Segons la regidora de Sostenibilitat, la remodelació “permetrà que Llíria dispose d’un centre històric de primer ordre amb la integració de dues joies arquitectòniques, com són Ca la Vila i l’església de l’Assumpció, amb una monumental plaça, creant un espai BIC inigualable”.

Les bases del Concurs d’Idees ja han sigut redactades i presentades a tots els grups municipals de l’Ajuntament. La proposta està plantejada en dues fases. La primera consta d’un procés de participació ciutadana, en què el veïnat votarà i seleccionarà els cinc millors projectes. En la segona fase, serà un jurat d’experts el que analitze els cinc projectes finalistes, entre els que escollirà els tres guanyadors.

Les propostes hauran de dissenyar-se tenint en compte que l’espai puga compaginar les activitats culturals, musicals, d’oci i convivència que es realitzen durant tot l’any. En addició, el disseny haurà d’apostar per l’harmonització dels interessos urbanístics, paisatgístics, patrimonials i de mobilitat. Cadascuna de les propostes haurà d’especificar el tipus de traçat de la plaça Major, les zones verdes, així com els elements d’accessibilitat i sostenibilitat.

“El concurs d’idees és el primer pas per poder avançar cap a una Llíria de futur i aconseguir donar-li un nou tractament i nous usos a este gran espai públic municipal, que actualment està deteriorat i molt desaprofitat”, ha conclòs la regidora.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here