Nombrosa assistència a pesar de la pluja a l’original concert d’arpa i trombó

Malgrat la forta pluja d’ahir per la vesprada, la dificultat de pujar els costeruts carrers de  la Sang plovent i també el coincidir ahir cinc activitats culturals i esportives a la mateixa hora, l’emblemàtica església de la Sang estava ahir dissabte 27 d’octubre quasi plena d’un públic que tenia curiositat per escoltar un recital amb dos instruments tan atípics conjuntament com són l’arpa i el trombó.  El recital que oferiren Francesc Rozalén Heredia (trombó) i Ana Martínez Cano (arpa) és un d’eixos concerts que mostren les ganes d’innovar i de superar-se que tenen els músics edetans. El duo de músics volgué demostrar que l’arpa i el trombó, a pesar de ser instruments orquestrals que poden aplegar a tocar junts en una orquestra simfònica, són molt poc habituals en concerts de cambra, però que malgrat tot, poden arribar a tindre una fusió harmoniosa. De fet, com explicà Francesc, només un parell de duos s’han atrevit a mostrar aquest tipus de combinació: el trombonista grec Achilles  Liarmakopoulos, membre del quintet Canadian Brass (al qual Francesc conegué en un curs a Itàlia) junt a l’arpista Coline-Marie Orliac, i el solista de l’Orquestra de Los Ángeles, David Rejano, i una de les millors arpistes internacionals, Cristina Montes, que foren els primers que a Espanya oferiren un concert d’aquestes característiques.

Els músics que assistiren ahir a l’audició reconegueren que fou  un concert difícil d’interpretar ja que són dos instruments de caràcters molt diferents. Francesc i Ana oferiren ahir una classe magistral de tot tipus d’emissions, so, equilibri i afinació que ha donat com a resultat un dels millors concerts de música de cambra celebrats últimament a Llíria.

El concert de Francesc Rozalén i Ana Martínez és un bon exemple del fet que Llíria és una ciutat que històricament compta amb centenars i centenars de músics amateurs i professionals que amb el seu bon fer li donen prestigi. Per això, la dedicació de Llíria a la música fou reconeguda el passat dijous 25 d’octubre a les Corts Valencianes, en un acte solemne amb presència del Consell de la Generalitat Valenciana, declarant Llíria «Ciutat Valenciana de la Música», amb el vot favorable dels diputats de tots els grups parlamentaris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here