La música de Llíria sona en l’homenatge a Manaut en la Universitat Carlos II de Madrid

L’artista edetà José Manaut va nàixer l’any 1898 i es va convertir en un dels pintors valencians més rellevants. Amb motiu del 120 aniversari del seu naixement, la Universitat Carlos III de Madrid va realitzar un acte d’homenatge, en reconeixement a la seua obra i trajectòria.   Com a fill de la Ciutat de la Música, no va faltar la nota musical, amb un concert a càrrec d’un grup de clarinetistes edetans.

 

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, va assistir a l’acte, en què també va estar present Stella Manaut, filla de l’artista. Durant la jornada, es van celebrar diferents conferències al voltant de la figura de Manaut i una visita guiada per la seua obra. 

José Manaut (1898-1971) és un dels pintors valencians més destacats des dels seus inicis com a deixeble de Sorolla. A més d’artista, es va convertir en un intel·lectual fortament compromès amb la societat a través de la formació, la cultura i la ideologia. La seua obra permet realitzar un viatge pels moments clau de la història d’Espanya del segle XX, plasmant l’educació artística i la cultura de la Segona República, la repressió de la Guerra Civil i la vida a la presó amb el corresponent exili interior.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here