L’exposició “Aeròdroms valencians de la Guerra Civil» destaca el camp d’aviació de Llíria

L’aviació bèl·lica valenciana centra l’exposició “Aeròdroms valencians de la Guerra Civil”, que s’ha inaugurat a Ca la Vila, i que es podrà visitar fins al 30 de novembre.

La mostra, organitzada a través de la Càtedra Demetrio Ribes de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en col·laboració amb la Universitat de València, explica la importància de l’aviació dins del conflicte, a través de panells informatius amb textos, imatges, plànols i un ampli recull de cartells de propaganda bèl·lica.

Parlar de l’aviació bèl·lica és fer referència a un dels elements clau en el desenvolupament de la Guerra Civil, que va ser especialment determinant a la regió  valenciana. Al nostre territori, es van instal·lar fins a 38 camps d’aviació, amb l’objectiu d’abastir els fronts i defensar-se dels atacs enemics. En este sentit, el camp d’aviació de Llíria va ser un dels més importants de la zona, com s’explica en un dels panells informatius de la mostra. Este camp era un punt intermedi i de ràpida connexió entre la ciutat de València i el front de Terol, situat a l’altre costat de la Serra Calderona.

L’exposició ha comptat amb la presència de l’alcalde de Llíria Manolo Civera, la directora general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge Rosa Pardo, i el regidor de Cultura Paco García. L’exposició itinerant “Aeròdroms valencians de la Guerra Civil” realitza la seua primera parada a Llíria i es podrà visitar fins al 30 de novembre a la sala d’exposicions de Ca la Vila. L’horari de visites és de dimarts a dissabtes, de 18.30 a 20.30 hores.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here