Joan V. Candel: Bicentenari de la Banda Primitiva de Llíria

BICENTENARI DE LA PRIMITIVA DE LLÍRIA.

Després del centenari de la descoberta del Mosaic d’època romana «ELS DOTZE TREBALLS D’HÈRCULES», -siga dit de pas- que ha passat entre tots nosaltres sense pena ni glòria, de nou tenim una altra oportunitat, i aquesta potser molt més productiva.

Per a poder rendibilitzar-la en un futur i posar llíria en el mapa, (en el mapa de les coses positives), seria convenient que l’ajuntament mitjançant la regidoria de música i festes, coordinara aquest important esdeveniment, que celebrarem l’any vinent.

america en el clarinLiderat pel Clarín (és qui en realitat celebra el bicentenari), La Unió Musical, l’orquestra de plectre el Micalet, l’Edetana Vicente Giménez, la Banda Unió Democràtica de pensionistes i tota la resta d’agrupacions musicals edetanes, grups de música actual, corals, etc. Haurien de planificar conjuntament la commemoració de l’arribada de la música no professional a Llíria, és a dir al PV, és a dir a tota Espanya.

S’hauria d’organitzar a Llíria el primer Concert de Cap d’any com a inici de la commemoració. Un concert on el President de la Generalitat hauria de ser president d’Honor.

S’hauria de tancar l’any del bicentenari amb la inauguració del MUSEU VALENCIÀ DE LA MÚSICA. Descrit al capítol quart de l’estudi fet per mi mateix, l’any 2017.

Caldria també, fer sinergies i col·laboracions amb altres institucions musicals semblant a les nostres, aquestes produirien intercanvis i dinamitzarien els locals de les nostres dues bandes, com a Centres Culturals de gran importància a nivell Valencià.

És una nova oportunitat que si no espavilem s’escaparà com tantes altres. És fer servir els immensos recursos culturals que tenim per a construir una ciutat de serveis, no podem tornar a caure en la mateixa errada.

Una ciutat que hauria de ser una referència nacional fonamentada en el patrimoni artístic, arquitectònic, arqueològic, i la increïble factoria de músics.

No podem permetre’s donar-nos l’esquena a nosaltres mateixos, perquè Llíria, com qualsevol altra població, és i serà una ciutat construïda amb els recursos que té, -que com totes- són únics, propis, intercanviables…, i només podrem evolucionar cap a una ciutat referencial, mobilitzant-nos tots en aquesta direcció.

PROPOSTA: Atesa que la Primitiva va recórrer pràcticament tot el món en els 200 anys de la seua dilatada història, i quasi la seua fundació coincideix amb el naixement,

de Jules Verne, podríem adaptar el títol de la novel·la més famosa del nostre autor, com a eslògan, motivació i marca del bicentenari.

LA VOLTA AL MÓN EN 80 CONCERTS. LA VUELTA AL MUNDO EN 80 CONCIERTOS. LE TOUR DU MONDE EN 80 CONCERTS. THE TOUR OF THE WORLD IN 80 CONCERTS

Joan V. Candel. Llirià i promotor de les MLL.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here