Josep Mª. Jordán: Invitació a un viatge bibliogràfic

LLETRES D’HORABAIXA

 

INVITACIÓ A UN VIATGE BIBLIOGRÀFIC

Josep Mª Jordán Galduf

El proper dimecres, dia 24 d’octubre, se presenta a la Biblioteca Pública de Llíria, a les 18h, el Fons Documental personal que vaig donar a esta institució ara fa uns tres anys. A la fi, aquest arxiu bibliogràfic ha estat completat i degudament documentat, gràcies a la tasca pacient i rigorosa de Paco Asensi, i ara estem en condicions de poder presentar-lo als ciutadans que hi estiguen interessats.

El Fons Documental inclou tots els meus llibres i articles, acadèmics i de divulgació, així com la meua producció periodística i literària. Tot el qual pot consultar-se per internet accedint a la web de la Biblioteca Pública de Llíria.

Ara bé, més enllà d’això (de fer saber de la seua existència), m’agradaria realment activar i dinamitzar aquest Fons Bibliogràfic: donar-lo a conéixer millor i que siga un element d’anàlisi i reflexió; especialment, en allò que fa referència als meus llibres.

En aquest sentit, he proposat a la directora de la Biblioteca, Dolors López, la realització d’una sèrie de sessions mensuals o bimensuals, al llarg de les quals aniré parlant (sol o en companyia d’alguna altra persona) dels meus llibres, del context en què foren escrits i la relació que guarden amb altres llibres o treballs. Faré també una mirada d’aquests escrits des del present, obert sempre a les impressions dels assistents a cada sessió.

Invite, així, a tots els interessats, a fer un viatge (un recorregut) bibliogràfic en companyia meua, en sessions que abordaran un parell de llibres cadascuna d’elles (la durada de les quals serà d’hora i mitja com a màxim). El programa està previst, en principi, per a dos cursos (2018-2019 i 2019-2020), amb el següent contingut:

Primera sessió (dimecres 14 de novembre de 2018, a les 18:30h)

Introducción a la Política Monetaria. General y de España (escrit amb la col·laboració de M. Sánchez Ayuso i V. Fuentes Prósper), Ed. Túcar, Madrid, 1976.

La Política Económica como Economía Política, Ed. Fernando Torres, València, 1979.

Segona sessió (dimecres 5 de desembre, a les 18:30h)

Llíria i la comarca Camp de Túria: Les transformacions econòmiques cap a l’interior del País Valencià, Ed. Lindes, València, 1977.

Gent de Llíria: economia i societat d’un cap comarcal del País Valencià, Ed. Conselleria de Benestar Social i Transports, València, 1979.

Tercera sessió

Generación truncada (en col·laboració amb Vicente Vila), Ed. Difusora de Cultura, València, 1978.

L’escultor Silvestre d’Edeta i el País del seu temps, Ed. Fernando Torres, València, 1981.

Quarta sessió

El País que nos duele, Ed. Fernando Torres, València, 1980.

Una història de dos anys, Ed. Tres i Quatre, València, 1981.

Cinquena sessió

El Camp de Túria, Ed. Institució Alfons El Magnànim, València, 1981.

Los Serranos, Ed. Institució Alfons El Magnànim, València, 1984.

Sisena sessió

España frente a los Terceros Países Mediterráneos, Ed. Generalitat Valenciana, Conselleria d’Agricultura i Pesca, València, 1989.

L’economia en canvi (en col·laboració amb Isidro Antuñano), Ed. Publicacions de la Universitat de València, 1990.

Setena sessió

Quadern de viatges, Ed. Tàndem edicions, València, 1998.

Cartes a Judes, Ed. Saó, València, 2000.

Vuitena sessió

Las relaciones Sur-Norte. Una mirada valenciana (en col·laboració amb Isidro Antuñano), Ed. Publicacions de la Universitat de València, 2001.

Las ONGD y la cooperación para el desarrollo (en col·laboració amb Isidro Antuñano i J. M. March), Ed. Publicacions de la Universitat de València, 2008.

Novena sessió

Un curs amb Laura, Ed. Ajuntament de Llíria, 2003.

L’atzarosa vida d’Enrique Blat. Un empresari republicà del Camp de Túria (1879-1951) (en col·laboració amb J. J. Adrià i R. Reig), Ed. Publicacions de la Universitat de València, 2004.

Desena sessió

Entre global i local, passant per Europa i la Mediterrània, Ed. Publicacions de la Universitat de València, 2006.

Del nord i del sud. Diari d’un professor d’economia, Ed. Publicacions de la Universitat de València, 2011.

Onzena sessió

Europa: el somni i la realitat, Ed. Saó, València 2013. Editat també com a llibre electrònic per Faximil Books i el Centre de Documentació Europea de la Universitat de València.

Oficio y compromiso cívico. Memorias de un profesor universitario (1973-2015), Ed. Publicacions de la Universitat de València, València 2015.

Dotzena sessió

Una finestra al món: doble perspectiva. Economia, cultura i educació (en col·laboració amb Santiago Vicente), Ed. Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, 2016.

Compartint sentiments: Reflexions i versos a l’aire (en col·laboració amb Carles Xavier Subiela i Ibáñez), Ed. Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Llíria, 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here