El PP demana que es declare nul·la la licitació de les obres del centre de menors

El Partit Popular de Llíria ha demanat que es declare nul·la la licitació de les obres de rehabilitació de l’edifici d’El Prat, que albergarà el centre de recepció de menors de la província de València. Segons la Portaveu Popular, Reme Mazzolari els motius són la insuficiència de crèdit així com per la impossibilitat que es complisca el conveni subscrit, el juny de 2017, entre l’Ajuntament de Llíria i la Diputació de València.

 

Mazzolari, ha posat este matí de dimarts per registre d’entrada un recurs contra la licitació: “El finançament de les obres de construcció del centre de recepció de menors arreplega la quantitat de 910.478,50 euros”. Un pressupost molt menor que el resultant del projecte redactat: “el cost de la construcció ascendirà, segons els últims informes, a 1.755.517,15 euros, per la qual cosa la diferència entre ambdós quantitats serà a cost de l’Ajuntament de Llíria” ha explica Mazzolari.

La portaveu popular també ha denunciat “un fraccionament de l’objecte del contracte per a construir per fases el que és un únic projecte. El Govern de Manolo Civera ha licitat les obres que anomenen primera fase perquè el Consistori edetà no té més diners” ha manifestat la popular.

 

Competència impròpia

La portaveu popular ha advertit que “no cap l’atribució a un ajuntament d’una competència pròpia de la Diputació, perquè això no esta permés en la nostra legislació” i ha afegit que “la delegació d’esta competència és únicament la construcció de tal infraestructura, i no la gestió, per la qual cosa s’ha efectuat en frau de llei, i al marge dels principis rectors del nostre ordenament”.

Sense l’aprovació de la Conselleria

Mazzolari ha advertit que “l’obra es realitze per a instal·lar un servici de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sense que esta haja aprovat el projecte”. En esta línia, ha explicat que “es deuria, almenys, comptar amb un informe favorable pels servicis tècnics de la Conselleria competent en la materia”.

“Informe este que després de consultar l’expedient no s’ha trobat en el mateix, per la qual cosa podria donar-se que acabada l’obra, esta no complira amb algunes de les estipulacions tècniques específiques de la Conselleria i això a pesar que l’autor del projecte indique complir les directrius dels servicis tècnics de la Conselleria, però no justifica l’òmplic dels mateixos en cap apartat, ni tampoc fa menció expressa de quins requisits es tracta”, hi ha assenyalat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here