La Conselleria ultima el projecte de les Termes Romanes de Mura

La Conselleria de Cultura es troba ultimant el projecte d’execució de la nova fase de rehabilitació de les Termes Romanes de Mura de Llíria. La redacció del projecte d’execució estarà finalitzada en les pròximes setmanes, cosa per la qual s’espera que, en poques setmanes, s’inicie el procés de licitació de les obres.

Este matí ha tingut lloc una reunió conjunta entre les dos administracions, en què ha estat present el regidor de Cultura, Turisme i Patrimoni Històric-Artístic, Paco García, i l’arqueòleg municipal; junt als responsables de la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura i els tècnics redactors del projecte.

Segons els membres de la direcció general, els treballs estan pràcticament ultimats, a falta de concretar algunes actuacions menors que han d’integrar el conjunt ja recuperat i la part de les termes menors que formarà part d’esta segona actuació.

Els treballs s’han pogut dur endavant gràcies a les ajudes europees que ha canalitzat la Generalitat Valenciana a través del Fons Feder, amb un valor de 800.000 euros per a les Termes Romanes i altres 200.000 per a la restauració dels Trulls de Daud.

Amb esta segona intervenció en Les Termes Romanes, “es crearà un espai de Parc Arqueològic municipal en la zona de Mura que, finalment, es podrà obrir al públic una volta finalitzen les obres” ha declarat el regidor. “Açò permetrà crear un nou recurs turístic de primer ordre, ja que estes Termes Romanes són úniques a tota la Península Ibèrica”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here