Llíria celebra la festivitat del 9 d’Octubre amb els guardonats dels Premis Jaume I

L’Ajuntament de Llíria s’ha sumat hui a la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana amb la celebració d’un acte institucional en l’auditori del conservatori municipal. La cerimònia central de les activitats organitzades per la Regidoria de Cultura al voltant del 9 d’Octubre, s’ha iniciat amb les intervencions de l’edil de l’àrea, Paco García, i la primera tinent d’alcalde, Consuelo Morató.

Posteriorment, s’han entregat els Premis Jaume I de Llíria, creats a fi de reconéixer el treball de persones i entitats de tota la Comunitat Valenciana, en la defensa de la llengua, la cultura i les tradicions pròpies, així com la vertebració del territori, l’economia, la societat i el benestar social.

En esta primera edició, han sigut guardonats l’Oficina Municipal de Promoció de l’Ús del Valencià pel seu paper en la normalització lingüística de l’administració local; les Falles de Llíria, la Confraria de Sant Vicent Ferrer de Llíria i el Grup de Danses i Rondalla “El Tossal” per la seua labor en el manteniment i promoció de les tradicions festives i el folklore valencià; l’Associació Pentagrama per la seua lluita per la integració social i laboral de les persones que patixen una malaltia mental; la Federació del Comerç de Llíria per la seua activitat en la potenciació del comerç local; els CEIP’s Sant Vicent Ferrer i Sant Miquel i el CIEM Unió Musical de Llíria per la seua aposta per l’ensenyança en valencià i la innovació educativa; l’Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva i la Unió Musical de Llíria perquè són dos de les societats més representatives del moviment bandístic de la Comunitat Valenciana, una dels seues senyes d’identitat; l’organista Vicente Ros Pérez per la seua trajectòria en el món de la música valenciana; l’empresari professor i activista cultural Carles Subiela Ibáñez per la seua defensa de la llengua i identitat pròpies i el seu treball com a president de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria; i el reconegut director d’orquestra Manuel Galduf Verdeguer pel seu excepcional currículum artístic i davall la batuta del qual han estat l’Orquestra de València i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

L’acte del 9 d’Octubre a Llíria ha conclòs amb l’actuació dels jóvens intèrprets de l’escola Música Temprana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here