La Universitat de la Tardor: “Llíria, Ciutat de la Música. Educació i Patrimoni”

Llíria va encetar ahir les jornades de la 1a edició de la Universitat de la Tardor, dintre del programa estacional de la Universitat de València (UV) i la Diputació. Baix el títol “Llíria, Ciutat de la Música. Educació i Patrimoni”, professors de la universitat i experts edetans estan portant endavant un debat sobre la importància del patrimoni musical i les possibilitats educatives de la Ciutat de la Música.

L’acte inaugural va estar presidit per l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, qui va estar acompanyat per la diputada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer, el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV, Jorge Hermosilla, i la coordinadora de la Universitat de la Tardor de Llíria, Elvira Asensi.

L’acolliment de la Universitat de la Tardor forma part de l’estratègia de l’Ajuntament de Llíria per potenciar l’educació musical. “Cal que reivindiquem el reconeixement de les ensenyances artístiques, perquè tinguen la mateixa equiparació que els estudis universitaris” va assegurar el primer edil. “Des de Llíria, estem treballant amb la Universitat de València per estudiar la creació d’un centre universitari, on es puguen impartir màsters musicals, que potencien l’excel·lència musical de la nostra Comunitat”.

S’espera que esta primera edició tinga una continuïtat en el futur, ja que la Universitat de la Tardor “pretén consolidar el nostre programa estacional a la ciutat de Llíria, perquè els llirians no sols vos definiu per ocupar un espai físic, sinó que formeu part d’una comunitat, amb una senya d’identitat pròpia, com és la música” va declarar el vicerector Jorge Hermosilla.

La jornada d’ahir va comptar amb la participació de tres professors de la Universitat de València, que van analitzar les possibilitats educatives de la música a la capital del Camp de Túria, des de la docència, la investigació i la transferència de coneixements. Hui serà el torn dels experts locals, entre els que es troben el compositor José Alamá, l’historiador Joan Josep Adrià o el catedràtic Juan José Llimerá.

La cloenda de la 1a edició de la Universitat de la Tardor tindrà lloc esta nit amb un concert musical, obert al públic, a càrrec d’un grup de jazz amb músics de Llíria. Serà a les 20 hores, en l’auditori del Conservatori de Música.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here