Presentació del llibre «Tupamaros, del fusell al Parlament» en el Casal Jaume I

El pròxim divendres 5 d’octubre, a partir de les 20.00 hores el Casal Jaume I acollirà la presentació del llibre «Tupamaros. Del fusell al Parlament (1966-2016)». En l’acte hi participaran el mestre i col·laborador de la Veu de Llíria, Carles Subiela, i l’autor del llibre Vicent Galiana.

Els Tupamaros va ser un moviment que va nàixer als anys 60 a Uruguai, i on va participar Pepe Mújica, expresident d’Uruguai. Però, com ha arribat al parlament la guerrilla liderada per Mujica, els Tupamaros? Com canvien les armes per la política?. Està i altres preguntes intenta contestar l’autor al llibre i a la presentació que tindrà lloc a Llíria.

Segons comenta l’autor: «l’agost de 1961, una bala dirigida al Che Guevara, que es trobava de visita oficial a l’Uruguai, va posar fi accidentalment a la vida del professor universitari Arbelio Ramírez. Com el mateix Che havia enunciat en aquella ocasió, «quan comença el primer tret mai no se sap quan serà l’últim». Aquell fou el primer assassinat d’un cicle de violència i confrontació que tardaria tres llargues dècades en arribar al seu final».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here