Dijous arranca la XVI Setmana Taurina de Llíria

Este dimarts al matí els operaris treballaven a la Plaça Major perquè tot estiga preparat per la setmana taurina de Llíria 2018 que comença el 4 d’octubre. Entre els actes més destacats el Concurs de ramaderies autòctones de la Comunitat Valenciana, les entrades a cavall, o l’aniversari de les penyes, com la V.A.C. que compleix 10 anys.

A la notícia et mostrem tots els actes per no perdre’t res d’esta «setmana gran» pels aficionats als bous al carrer.

Els actes comencen este dijous 4 d’octubre a les 20:30h: Presentació del cartell de la Setmana Taurina, presentat pel rellonejador Mario Pérez Langa. I després, Sorteig de cadafals a Ca La Vila.

5 d’octubre

23:00 h. Des de la plaça de Partidors es procedirà a l’entrada de les penyes taurines de Llíria fins a la Plaça Major.

00:01 h. Un bou brau a piló de la ramaderia “Montalvo” a càrrec de la Peña Taurina. Seguidament bou i vaca embolats a càrrec de la Penya Centauros Edetanos de Llíria ramaderia “El Salero”. Bous embolats de la ramaderia “Hnos Cabello“ a càrrec de la Penya Cavallistes de Llíria.

-El dia 6 d’octubre 

13.30 h. Entrada de bous i cavalls a càrrec de la Penya Cavallistes de Llíria, amb bous de la ramaderia “Fernando Machancoses”. A continuació tradicional entrada de vaques de la ramaderia autòctona “Fernando Machancoses”.

17:30 h. A càrrec de la Penya Miura, solta d’un bou en puntes de la ramaderia “Montalvo” . Seguidament, a càrrec de la Penya Estafeta, es farà la solta d’un bou de la ramaderia “Rogelio Marti”. En acabar, es farà solta de dos bous a càrrec de la Penya Cerril: un de la ramaderia “Antonio Bañuelos” i altre de la ramaderia “José Gonzalez”.

23:30 h. S’embolaran tots els animals de la vesprada.

-7 d’octubre

13:30 h. Entrada de bous i cavalls a càrrec de la Penya Centauros Edetanos de Llíria amb bous de la ramaderia “Fernando Machancoses” i, a continuació, la tradicional entrada de vaques de la ramaderia autòctona “La Paloma”.

17:30h. A càrrec de la Penya Quiebro, un bou brau de la ramaderia “El Arrabal”, altre de la mateixa ramaderia. A continuació vaques i bous embolats de la ramaderia “Berga”.

23:00 h. Bous i vaques embolats de la ramaderia “Berga“. A continuació s’embolaran els animals de la vesprada.

-8 d’octubre

13:30 h. Entrada de bous i cavalls a càrrec de la Penya Cavallistes de Llíria amb bous de la ramaderia autòctona “Fernando Machancoses”. A continuació tradicional entrada de vaques i prova de dos vaques de la ramaderia autòctona “La Espuela”.

17:30 h. 8è Concurs de ramaderies autòctones de la Comunitat Valenciana a la ciutat de Llíria, amb les ramaderies: “La Espuela”, “La Paloma”, “Gregorio de Jesús “ i “Fernando Machancoses”.

21:00 h. Sopar de germanor a la plaça Major i a continuació 3 bous embolats de la ramaderia autòctona “El Saliner”.

-9 d’octubre

11:00 h. «Encierro» de vaques de la ramaderia “Victorino Martín” i prova de dos vaques de la ramaderia “Victorino Martín“. 10 aniversari de la Penya V.A.C. (Vaques al Carrer).

12:00 h. A càrrec de la Penya B.A.C “Encierro“ amb bous de la ramaderia “Germán Vidal” i prova d’un bou de “Germán Vidal”.

13:30 h. Entrada de bous i cavalls a càrrec de la Penya Centauros Edetanos de Llíria, amb bous de la ramaderia autòctona “Fernando Machancoses”. A continuació tradicional entrada de vaques de la ramaderia autòctona de “Gregorio de Jesús”.

17:00 h. Solta d’un bou brau a càrrec de la Penya B.A.C de la ramaderia “Parralejo “. A continuació altre bou de la ramaderia “Germán Vidal” a càrrec de la Penya B.A.C. infantil. Seguidament, a càrrec de la Penya V.A.C, se soltaran dos vaques de la ramaderia “Victorino Martín”. Amics de Monteviejo faran la solta d’un bou cerril de la ramaderia “Monteviejo“. Per finalitzar s’embolarà una vaca de la ramaderia “Victorino Martín”, a càrrec de la Penya V.A.C.

22:30 h. Tradicional «encierro» de vaques embolades de la ramaderia “Gregorio de Jesús“ a càrrec de la Penya V.A.C. Després s’embolarà un bou brau a piló de la ramaderia “Monteviejo“ a càrrec de la Penya B.A.C, i una vaca brava embolada a piló de la ramaderia “Victorino Martín” a càrrec de la Penya V.A.C. A continuació s’embolaran els animals de la vesprada.

-11 d’octubre

17.30 h. Vesprada pels més menuts en concurs de retalls, i a la nit, 21.30 sopar de germanor a la plaça major.

-12 d’octubre, últim dia d’esta setmana taurina

22:30 h. Tradicional «encierro» de vaques embolades de la ramaderia “Gregorio de Jesús“ a càrrec de la Penya V.A.C.

23:00 h. S’embolarà un bou brau a piló de la ramaderia “Monteviejo“ a càrrec de la Penya B.A.C, i una vaca brava embolada a piló de la ramaderia “Victorino Martín” a càrrec de la Penya V.A.C. A continuació, es farà solta de vaques i una embolada de la ramaderia “Jose Vicente Machancoses” a càrrec de la Penya El Raval. Després s’embolaran tots els animals de la vesprada.

 

 

A més, com cada any, concurs de fotografia taurina i concurs de dibuix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here