Josep Mª Jordán: Aula de ciutadania, inici del quart curs

LLETRES D’HORABAIXA

 

AULA DE CIUTADANIA: INICI DEL QUART CURS

Josep Mª Jordán Galduf

El dimecres 3 d’octubre reprenem les activitats de l’Aula de Ciutadania. Un cicle d’activitats cíviques organitzades per l’Escola de Persones Adultes de Llíria, realitzades amb la col·laboració del M. I. Ajuntament. La meta és fomentar una ciutadania madura i responsable, com a base d’una democràcia sòlida.

Serà el nostre quart curs, després de tres anys d’una activitat continuada que considerem ha tingut uns resultats prou satisfactoris. En el proper número de la revista Lauro (el número 12) hi haurà l’ocasió de publicar una memòria completa dels tres cursos anteriors de l’Aula de Ciutadania, incloent les valoracions que han fet un grup de persones que hi han participat.

Aquest dimecres, a les 19h, encetarem el nou curs amb la projecció d’un documental d’una hora de duració sobre la riuada de 1957. Serà presentat pel periodista Juli Esteve, director d’InfoTV, i tot seguit n’hi haurà un col·loqui d’aproximadament uns 30 minuts.

La segona sessió de l’Aula d’enguany tindrà lloc el dimecres 17 d’octubre, al mateix lloc i la mateixa hora. Consistirà en una xarrada de Jesús Conill (catedràtic de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València) a propòsit del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’ONU.

I la tercera sessió de l’Aula, que realitzarem el dimecres 7 de novembre, tindrà com a oradors invitats a Emèrit Bono, Victor Fuentes i Isidro Antuñano. Tres professors universitaris que han ocupat també distints càrrecs públics importants a l’inici de l’etapa democràtica. Serà l’ocasió per reflexionar sobre el 40 aniversari de la Constitució Espanyola.

No cal avançar, de moment, altres activitats programades de l’Aula. Aquells que hi estiguin interessats poden anotar tot això a la seua agenda i puntualment donarem informació de les altres sessions que seguiran al llarg del curs 2018-2019.

Anticipe que aquest serà l’últim curs en què coordinaré l’Aula de Ciutadania, de manera que, a poc a poc, hi anirà assumint  una major responsabilitat el propi director de l’EPA, Nico Marco, amb els ajuts pertinents (el meu entre altres).

Von anime a participar en les activitats de l’Aula de Ciutadania, i més avant donaré informació d’un altre tipus d’activitat mensual, complementària de l’anterior, que iniciaré molt prompte al si de la Biblioteca Municipal. Per si resulta igualment del vostre interès. Salutacions cordials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here