S’aprova la cessió de terrenys per al centre de persones amb diversitat funcional

L’Ajuntament ha aprovat hui la cessió a la Generalitat d’una parcel.la municipal que forma part del complex d’El Prat. En ella s’ubicarà el centre de dia per a persones amb diversitat funcional de Llíria, després de la rehabilitació i condicionament per a tal fi de l’edifici existent.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha previst en els comptes autonòmics de 2019 una partida d’1,3 milions d’euros per a l’execució d’esta actuació. El projecte contempla en una primera fase el centre de dia i l’ampliació en una segona per a oferir el servici d’atenció residencial.

El centre serà públic i de gestió pública a través de l’Institut Valencià d’Atenció Social Sanitària (IVASS). A més, donarà servici a tota la comarca. Actualment, hi ha més de 100 persones que podran beneficiar-se d’este recurs al Camp de Túria.

L’alcalde Manolo Civera ha explicat que este tràmit “suposa un pas més per a fer realitat esta iniciativa social i inclusiva, després de la firma del protocol d’intencions firmat el passat mes d’agost amb la consellera Mónica Oltra”.

“És el compromís que tenim amb esta demanda històrica de familiars i associacions de persones amb diversitat funcional, i serà disfrutada en la pròxima legislatura gràcies a la col•laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament, per a impulsar equipaments públics de caràcter social necessaris per a atendre als col•lectius més vulnerables”, ha afegit el primer edil.

A estos servicis se suma el centre ocupacional, que en el seu conjunt formarà part del gran complex socioassistencial projectat al Centre Cívic El Prat, que serà un espai social i inclusiu de referència en tota la zona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here