Llíria instaura els Premis Jaume I en el marc de la commemoració del 9 d’Octubre

El pròxim 9 d’octubre, la ciutat de Llíria commemorarà el Dia la Comunitat Valenciana, amb l’entrega de la 1a edició dels Premis Jaume I de Llíria. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, promou este guardó amb l’objectiu de reconèixer el treball de persones i entitats en la defensa de la llengua, la cultura, les tradicions, la vertebració del territori, l’economia, la societat i el benestar social.

Fins al 3 d’octubre, entitats locals i persones a títol individual podran presentar les candidatures a estos guardons. Les propostes hauran d’anar acompanyades per una memòria justificativa de la persona o entitat candidata, tant si és d’àmbit local, comarcal o autonòmic. La Comissió de Cultura serà l’encarregada d’escollir els guardonats de l’edició de 2018, després de valorar les propostes recollides.

Per al regidor de Cultura, Paco García, “el 9 d’Octubre és una cita important, ja que celebrarem el dia grans dels valencians i valencianes i, a més, farem un reconeixement a la gent i entitats de la nostra terra que, dia rere dia, s’esforcen en mantindre viva la nostra identitat com a poble, la preservació del territori i que aposten per una societat més justa, lliure i solidària”.

La commemoració del 9 d’Octubre es realitzarà en un acte institucional d’homenatge a Jaume I al conservatori de música de Llíria. Este acte, servirà també per fer el lliurament de la 1a edició dels Premis Jaume I de Llíria, amb una cloenda musical a càrrec de l’escola Música Temprana.

Programació d’actes per al 9 d’octubre

El Dia de la Comunitat Valenciana comptarà també l’actuació de Carles Dénia, a les 19.30 hores. El cantautor valencià presentarà el seu espectacle “El cant espiritual”, en què trasllada els versos d’Ausiàs March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, música mediterrània i altres estils. Les entrades, amb un preu de 3 euros, es posen a la venda el pròxim 1 d’octubre a Ca la Vila, en horari de 09.00 a 13.30 hores.

A més, s’han programat altres actes, entre els que destaquen la visita guiada “La vila medieval de Llíria, els cavallers i Jaume I”, l’espectacle musical infantil “Marcel el marcià, balla, balla”, la xarrada de Vicent Baydal sobre el seu llibre “Els valencians, des de quan som valencians?” i la presentació del nou disc d’Andreu Soler.

La commemoració del 9 d’Octubre es completa amb la tercera edició del Festival de Música Iberofest, que tindrà lloc el 6 d’octubre, des de les 17 hores fins la matinada. Tota la programació està disponible en l’agenda de la web municipal.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here