El Concert de les Bandes: rivalitat sols dalt de l’escenari

La Banda Primitiva i la Unió Musical van arrancar l’ovació del poble de Llíria
La jornada va acabar amb una fotografia de germanor entre els músics de les dos societats

El Clarín i la Unió es van enfrontar ahir, en el Concert de les Bandes de la Fira i Festes de Sant Miquel. La música va ser la guanyadora d’este duel a dos bandes, en què els i les músics de les dues societats es van deixar ahir la pell sobre l’escenari de la plaça Major. Un duel, una competició que va oferir un concert d’un gran nivell musical, que va emportar-se l’aplaudiment unànime de tots els assistents.

Enguany, el Festival de Bandes va fer un homenatge al compositor Franco Cesarini i, per tant, les dos agrupacions van interpretar les seues obres, a més d’un pasdoble de Ramon García i Soler.

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria va ser l’encarregada d’encetar la vetlada. L’agrupació, dirigida per Javier Enguídanos, va delectar als assistents amb el pasdoble Serrano de Ramón García Soler i les obres Equestrian sinfoniette i Mosaici bizantini del compositor homenatjat, Franco Cesarini.

Per la seua banda, els músics de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigits per Pablo Marqués, van fer sonar les notes de Centenari Musical, pasdoble de Ramón García Soler, i la Simfonia núm. 1 Els Arcangels de Cesarini.

Rivals sols damunt de l’escenari

La rivalitat en l’escenari es va esborrar en acabar el concert. I és que la jornada d’ahir deixa diverses imatges per al record. La primera d’elles és la imatge que va unir als presidents de les dos societats, José Luis Pérez i Jose Vicente Pedrola i als directors de les dos bandes, en una imatge que es va captar en finalitzar el concert, als peus de l’església de l’Assumpció.

Una altra de les imatges per al record és la dels trompetistes de les dos bandes, que van fer-li un xicotet homenatge a Miguel Porta amb l’entrega d’una placa commemorativa, en una acció impulsada pels mateixos trompetistes.

I, per últim, una altra imatge. Una imatge, feta al voltant de les 05.30 hores de la matinada a les portes de la Banda Primitiva, en què apareix un grup de músics de les dos societats celebrant junts el dia de la música per excel·lència. Visca la Ciutat de la Música!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here