Amador Martinez: “Som una penya amb molt de futur”

 

La PC Pedal ha rebut la medalla de la Ciutat de Llíria este dissabte a la vesprada. No és la primera distinció honorífica per este club degà del municipi. La PC Pedal va rebre del consell superior d’esports, la medalla de la ciutat de València en 1982 i en el 2008, el premi com a la millor entitat ciclista de la Comunitat Valenciana per part de la Universitat Politècnica de València.

Noel rodilla parla amb el seu president, Amador Martínez per saber més d’esta Penya emblemàtica de Llíria..

“De la necessitat va nàixer una afició”, d’esta manera Amador Martínez, president de la Penya Pedal , apuntava el naixement d’este grup d’aficionats al ciclisme que des de 1932 seguix vigent en els nostres dies. Un orgull que s’ha vist plasmat i que este dissabte rebrà de mans de l’Ajuntament de Llíria la medalla de la ciutat.

Quan es va formar?

La Penya Pedal, com ara la coneixem, es va formar l’any 1956 a través de la seua refundació. Però si que és cert que a partir de l’any 1932 hi ha documents que acrediten que un grup de ciclistes de Llíria es reunien per a practicar este esport sota el nom de Penya Pedal. Desgraciadament, per culpa de la guerra civil i dels primers anys de la postguerra es va paralitzar el conjunt. Curiosament, aquella agrupació va tindre molts problemes amb el govern perquè es reunien en els locals del Partit Radical Socialista, durant la segona república, i per este motiu es va ralentitzar l’envol.»

Per què sorgix la passió per este esport?

Sorgix per la necessitat. En aquella època moltes persones treballaven amb bicicleta i això era una font d’unió amb l’únic mitjà de transport que podien permetre’s molts. Durant eixos anys, la ciutat de València va tindre molta demanda de mà d’obra i cada matí desenes de treballadors es reunien per a anar junts des de Llíria fins als diferents punts on realitzaven els seus quefers. Després de la seua jornada laboral i tornar a casa amb bicicleta, la gent feia desafiaments entre ells o eixien a entrenar. Eren altres temps.

Quina tradició ciclista hi ha a Llíria?

La nostra Penya ciclista té un historial que és molt important. Ací el que ens caracteritza és la continuïtat a través de molts anys. Mai ha desaparegut el grup. Sempre ha organitzat carreres, equips i això és un orgull per a nosaltres.

Quina és la situació actualment la penya?

A hores d’ara tenim 140 socis. Organitzem diversos actes com per exemple, la marxa cicle turista que enguany finalitzava a Terol o el nostre esmorzar tradicional ara per festes de Sant Miquel.

Té futur la Peña Pedal?

Segur que si. Està clar que l’edat mitjana dels socis de la penya és prou alta i açò és un handicap que no podem evitar. Però estem tranquils perquè hi ha una gran afició en els jóvens, encara que desgraciadament siga un esport que inicialment no invite a la pràctica perquè de vegades siga perillós pel tema dels possibles atropells, però segur que hi ha un bot generacional i la PC Pedal continue viva.

Quin significat té per a la Peña Pedal rebre la medalla de la ciutat?

És molt important i valuosa per a nosaltres. Rebre esta distinció és un grandíssim honor i més si és la del nostre poble. Ací ha sigut on hem practicat este esport i ací seguirem molts anys més.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here