Felicitacions al CEIP Sant Miquel pel seu 40 aniversari

L’ajuntament de Llíria dóna la Medalla de la Ciutat a l’Escola Pública, representada pel CEIP Sant Vicent Ferrer i el CEIP Sant Miquel, amb l’objectiu de premiar la seua trajectòria educativa, al capdavant de la defensa dels valors de l’ensenyança pública. Just en un any que a més se celebra el 40 aniversari del CEIP Sant Miquel.

Així que és un doble reconeixement pel CEIP Sant Miquel que volem celebrar amb un recull de comentaris i felicitacions de les persones que per allí han passat: alumnes, professors, pares, AMPA, o treballadors. Perquè com diu Àngel Yuste, director actual «este cole l’han fet entre tots des de fa 40 anys».

Antics alumnes:

-Marta Moliner (Batxillerat). «Recorde moltes coses bones, però especialment els experiments que fèiem en 3r i 4t, i també la màgia que podia fer-se amb qualsevol material».

-Clara Yuste (Òptica-optometrista). «La mestra Charo Comeche ens encantava per la seua manera d’ensenyar-nos a descobrir el món».

-Lluís Pérez (periodista). A mi m’encantava lo gran que era el pati, que podies rodar per tots els racons que tenia. De menuts era com un lloc enorme on jugar.

-Alba Yuste (Pedagoga). «Era una meravella anar a la biblioteca a escoltar les aventures dels contacontes».

Jesús Cariñena (Mecànic). «Els jocs d’endevinalles».

Àngel García (Batxillerat). «Veure l’erupció del volcà de l’escola».

-José Vicente Enguix (Llaurador). «Les excursions i les festes d’acabament dels cursos… Ah, i el Nadal quan apareixien els Reis Mags».

-Carta d’un ex-alumne, Jorge: Vaig començar als 5 anys al col.legi Sant Miquel. El primer dia anava en por, tot era desconegut peró vaig donar-mé compte que els professors trataven molt bé a l´alumnat, hi havien molts bons Mestres. Vaig aprendre molts coses amb ells: música, anglés, matemátiques, molts jocs en gimnastica i moltes coses mes de las que m´emporte molts records, amics i la il.lusió de continuar estudiant. Gràcies CEIP SANT MIQUEL.

-Fa cinc anys que vaig acabar la primária i els dies passats al col.legi Sant Mique van ser segur uns dels millor de la meua vida.

-José Ignació: Vaig arribar al col.legi a 4º de primaria,  sense coneixer a ningú i fet un nuc de nervis, peró vaig fer amics a la clase, gracies sobretot a Belén la meua mestra que va formar part molt important de la meua adaptació. A ella i a tots els professors que darrere d´anys amb fet que el pas per el col.legi siga inolvidable. Belén, José Miguel, Fina, Mª José, Mª Luisa, Tica, al equip directiv i a tot el equip d´autobus y menjador.

I con no se m´oblida OREA s´han recordeu!.Ordre, Respecte, Esforç i Atenció, quatre paraules molt importants. Sempre amb mi COL.LEGI SANT MIQUEL.

-Marina: Al CEIP Sant Miquel, o millor dit “el meu cole”, ja que així és com el considere, és on he passat l’etapa educativa més llarga, el considerava la meua segona casa. Allí és on he conegut als que actualment són els meus amics, on he passat grans moments, on he aprés amb mestres magnífics, i sobretot he gaudit moltíssim. Tinc molts records i vivències que mai oblidaré.

-Vicent Jacinto: El que més recorde del col·legi Sant Miquel és tots els jocs als que jugàvem als esplais; colpbol, basquet, futbol… Ademes de que podies inventar-te nous jocs en els amics gràcies a que hi havia una gran varietat on elegir en la “paradeta de les joguines”. També recorde amb molta alegria les mestres que em varen donar classe durant tots aquells anys ja que personalment feren que aprendre és convertira en una cosa divertida.

 

Alumnes actuals:

-Olga Cerezo /4t. “Treballar amb els meus amics i fer educació física”

-Carolina Olmos / 4t. “Plantar coses en l´hort”..-Marc Sáiz / 6é. “Practicar Educació Física”.

-Miguel del Barrio / 6é. “M´agraden molt les matemàtiques i l’educació física”.

-Katherine García / 6é. “Jugar al colpbol i anar al Canó”.

 

Professors:

-Fina León: tinc records meravellosos, però vull fer un especial recordatori als companys de la meua època que ja no estan: Miquel Tomás, Carmen Agustí, Asunción Perelló, Carmen bellver, Amparo Veses, Teresa Luque, Pepe «el gallego» o «el conseje» Ignacio; perquè ells també estarien orgullosos de vore el que s’ha aconseguit gràcies a l’educació pública que sempre defensaren.

-María Enguídanos (Educadora Social). «Des de ben menuda he anat al Col·legi Sant Miquel. No era conscient de la feina que es fa, però després de cursar tota l’educació infantil i primària i tenir la sort de tenir Mestres Magnífics. Gràcies als fonaments rebuts des de l’escola he pogut cursar estudis superiors d´educació infantil i treball social. Considere per una altra part els Mestres i el personal docent són exemples a seguir».

-Borja Mascarell: El CEIP Sant Miquel de Llíria compleix 40 anys. Es diu prompte, però són molts anys d’activitat, de classes, de mestres i alumnes. Em considere afortunat d’haver viscut una xicoteta part de la història d’este centre on, per damunt de totes les coses, destaque la qualitat humana del personal, ja que des d’un primer moment em van acollir de manera excepcional i vaig gaudir d’un ambient immillorable on dur a terme la meua tasca docent. Per uns altres 40 Sant Miquel.

-José Zapater, que l’any passat va se nomenat, Fill Adoptiu, i ens va concedir esta entrevista: «Aquell canvi ens va il·lusionar molt, sempre havíem donat classes en cambres i sense mitjans, i de sobte teníem un edifici nou amb laboratori, megafonia, una hectàrea de terreny, uns xaletets per preescolar».

Familiars

-Me gusta el cole porque tiene la comodidad de los niños y tiene un patio grande para que los niños corran y lo disfrutan. También ayudan a las personas necesitadas por ejemplo con las ayudas de comedor, material…Y es un cole que tiene muy buena enseñanza y el director es agradable que se preocupa por los demás.

-José Ignacio García Sánchez: En 2011 tomamos la decisión de dejar el colegio concertado donde iban mis hijos y elegimos el CEIP Sant Miquel. Lo primero que notamos fue un cambio increíble, a mejor en cuanto a instalaciones; profesorado y equipo de dirección.
Han sido unos años muy buenos. Yo he vivido desde dentro también en esta excepción al comunidad educativa, realizando prácticas y como miembro del Ampa y del Consejo escolar. Por último sólo dar mi más Enhorabuena a toda la comunidad educativa del CEIP Sant Miquel desde el equipo directivo hasta las monitores del comedor.

VIVA EL CEIP SANT MIQUEL.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here