Torna el Festival de Bandes: Únic concert que la Primitiva i la Unió comparteixen escenari

Torna un dels concerts més significatius de l’any a Llíria: el Festival de Bandes, l’únic concert en què la Banda Primitiva i la Unió Musical comparteixen escenari. Serà este dissabte 22 de setembre a la plaça Major quan tindrà lloc el Concert de les Bandes organitzat per la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria, i que reuneix a les dos prestigioses bandes del municipi. El concert de la Banda Primitiva i la Unió Musical centrarà la mirada del món musical, convertint a Llíria en la capital de la música valenciana, durant este cap de setmana, en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel 2018.

En la present edició, el Concert de les Bandes servirà per retre homenatge al compositor Franco Cesarini, per la seua dilatada i reconeguda trajectòria en el terreny de la composició musical.  L’italià compta amb un ampli i versàtil catàleg d’obres, conformat per peces per a banda, conjunt de vent, instruments solistes, quartet de cordes, veus i orquestra simfònica. El 2011 va ser nomenat compositor resident en la Southeast Missouri State University en Cape Girardeau, als Estats Units.

 

Amb motiu de l’homenatge a Franco Cesarini, les dos bandes participants interpretaran algunes de les seues composicions. En la primera part, actuarà l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria,  dirigida per Javier Enguídanos Morató. El Clarín obrirà el concert amb el pasdoble Serrano de Ramón García Soler i, a continuació, interpretarà les obres Equestrian sinfoniette i Mosaici bizantini de Cesarini. En la segona part, Pablo Marqués prendrà la batuta de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. L’agrupació obrirà la seua actuació amb Centenari Musical, pasdoble de Ramón García Soler, i tancarà el concert amb la Simfonia núm.1 Els Arcangels de l’homenatjat Franco Cesarini.

El Concert de les Bandes començarà a les 22.30 hores. Però, minuts abans, les dos agrupacions faran una entrada en cercavila, des dels seus respectius locals socials fins a la plaça Major.  

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here