Comunicat del CEIP Sant Vicent sobre el programa de festes 2018

COMUNICAT DES DEL CEIP SANT VICENT FERRER DE LLÍRIA.
Volem aclarir que l’escrit de la pàgina 64 del llibre de la Fira i Festes de Sant Miquel 2018, no es correspon amb l’original que des del centre es va enviar al correu de l’ajuntament festes@lliria.es.
Sembla que ha hagut una errada en la impressió del programa i per això ara aprofitem aquest mitjà d’informació per a difondre el document original.
Agraïm a «La veu de Lliria» aquesta oportunitat.

Este és el text original:

El CEIP Sant Vicent Ferrer de Llíria ha obtingut menció d’honor en el premi a  l’Acció Magistral 2017 d’entre 389 candidatures presentades. Es tracta d’un certamen convocat per la FAD, la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO i el BBVA, que reconeix projectes educatius de promoció de valors socials desenvolupats en centres educatius espanyols, enaltint als i a les docents emprenedors i emprenedores que canvien vides des de les aules.

El passat 18 de desembre Sa Majestat la Reina ens va entregar el guardó aconseguit acompanyada pel president de la FAD, el president de BBVA i el Secretari d’Estat d’Educació, entre altres. Aquest premi ha suposat un reconeixement com a centre que desenvolupa nombroses pràctiques innovadores que tracten de conduir a l’alumnat a l’èxit educatiu.

El nostre caràcter innovador resideix en l’èmfasi de la participació de la comunitat en la vida del centre i en la millora de la convivència, a més de les actuacions per a incrementar el rendiment acadèmic de l’alumnat.

La participació de la comunitat en la vida del centre la portem a terme a través de diferents comissions mixtes com: comissió mixta de voluntariat, comissió mixta de convivència o comissió mixta de jornada continuada. Les comissions mixtes estan integrades per professorat, familiars, alumnat, educadors i educadores de menjador i altres agents de la comunitat. Cadascuna d’aquestes comissions s’encarrega d’aconseguir un somni.

Aquesta participació de la comunitat també l’afavorim a través de la formació conjunta de familiars i professorat per aprofundir en les bases científiques de les actuacions que implementem, com per exemple el taller de socialització preventiva de la violència de gènere. Algunes mares participants comparteixen els següents relats:

«Per a mi, com a mare, és molt important el desenvolupament d’iniciatives com el taller de socialització. Amb aquest taller tinc l’oportunitat de participar activament en l’educació dels meus fills. Moltes gràcies per aquesta oportunitat.»

«Un espai, moltes persones. És molt enriquidor poder compartir vivències, diverses opinions i parlar sobre tants temes d’actualitat i relacionats amb el present i sobretot el futur dels nostres fills i filles. És d’agrair l’esforç que el centre fa perquè es puga realitzar aquest taller i més encara perquè puc comprovar que es trasllada als nostres xiquets i xiquetes. On abans hi havia silenci, ara hi ha veus. Gràcies.»

La millora de la convivència amb l’alumnat la portem a terme a través de les assemblees de delegats i delegades, el club de valentes i valents i el reconeixement a nivell de centre trimestralment.

Les assemblees de delegats i delegades són espais de diàleg on a través d’escoltar l’opinió de tots i totes (amb un diàleg igualitari sense relacions de poder) es van arribant a consensos sobre com volem relacionar-nos per garantir unes relacions igualitàries lliures de violència. Amb el club de valents i valentes tractem de dotar d’atractiu la no violència en aspectes com la solidaritat, l’empatia, la seguretat i l’amabilitat per proveir d’atractiu a les xiquetes i els xiquets que presenten aquests valors, des del llenguatge del desig.

Aquest curs 2018-19 continuem innovant sent el primer centre de la localitat en implantar la jornada continuada per tal de fer realitat el somni d’aquesta comunitat educativa, tal i com es va decidir en la jornada de consulta a les famílies el passat 25 d’abril.

Us desitgem molt bones festes!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here