La Biblioteca de Llíria se solidaritza amb la biblioteca anegada de Cebolla

Fa unes setmanes les imatges de les inundacions al poble de Cebolla ens varen deixar consternat a tots, l’aigua deixava inutilitzat, cases, garatges, i també la biblioteca d’este poble de 3400 habitants i que comptava amb un fons bibliogràfic de més de 10.000 llibres. La biblioteca del municipi de Toledo va llançar un missatge per les xarxes social demanant ajuda: llibres, audiovisuals, després que l’aigua destruís tots els seus fons de llibres.

La Biblioteca de Llíria va fer-se ressò d’este missatge i hui ja té preparat un paquet de 120 llibres i 200 audiovisuals per ajudar a fer que la Biblioteca de Cebolla puga tornar a obrir les seues portes. «Ho han perdut tot, i sembla que era una biblioteca amb més de 10.000 llibres i audiovisuals, i molt utilitzada per la població» ens conta Dolors López, encarregada de la biblioteca de Llíria. «Encara han de netejar la biblioteca, l’aigua i el barro s’ho ha menjat tot, ens han dit que va ser horrible, l’edifici es va menejar i tot» ens explica d’aquells moments. «Nosaltres enviem un paquet a la «Conserjeria de educación de Castilla la Mancha«, ells recopilen els llibres arribatsde tota espanya que estan ajudant, perquè quan estiga neta i preparada la biblioteca puga tornar a obrir en la màxima normalitat possible» afegeix Dolors. .

La biblioteca de Llíria, ha enviat un fons de donacions, llibres repetits o que no estan inclosos en el catàleg. «Està en molt bon estat i és actual, tipus Almudenas Grandes, de persones que donen llibres i en la Biblioteca ja els tenim. A més també enviem molt material audiovisual com un curs en anglès que el tenim a la biblioteca o pel·lícules de l’oest i clàssics. Crec que els ajudara molt« diu conscienciada amb esta tragèdia Dolors.

Un envio, en el qual també ha col·laborat la Regidoria de Cultura. El Regidor de l’Àrea, Paco Garcia, «s’ha volgut col·laborar perquè la biblioteca pública de Cebolla, la qual va ser devorada per les inundacions que va sofrir aquesta població fa poques setmanes, puga tornar a obrir les seues portes i que els seus veïns i veïnes tornen a recuperar aquest espai de cultura i entreteniment en la lectura».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here