El llibre «Llíria: la gent i els costums» mostra la vida de principis de segle en imatges

 “Llíria: la gent i els costums”, és un llibre fotogràfic, amb quasi un miler d’instantànies, que mostra l’essència dels anys 20 als anys 60 del poble de Llíria.  Un llibre que es presenta el pròxim 14 de setembre, a l’edifici Multiusos a les 20 hores, dins de la programació de la Fira i Festes de Sant Miquel 2018.  

 

José Vicente Soriano ha sigut l’encarregat de recopilar les més de 900 fotografies d’esta publicació, realitzades per José María Moscardó Ureña i Domingo Uriel, entre els anys 20 i els anys 60 del segle XX. Unes fotografies que immortalitzen el paisatge i la fisonomia del poble de Llíria però que, principalment, retraten a les persones, als veïns i veïnes de Llíria, en els moments de treball i, sobretot, en els seus moments d’oci. Esdeveniments socials, com comunions o batejos; festes, esports, actes musicals o festejos taurins centren l’àmplia mostra fotogràfica recollida en este llibre.  

 

L’origen de “Llíria: la gent i els costums” es va produir quan José Vicente Soriano va adquirir els rodets fotogràfics de José Moscardó, director de la Caixa d’Estalvis a mitjans del segle XX i aficionat a la fotografia. Entre tots els rodets, sumaven milers de fotografies que Moscardó mai va revelar. Estes imatges del “desconegut”, com el denomina Soriano, unides a les fotografies de Domingo Uriel, reconegut cronista gràfic de Llíria; configuren esta publicació, que compta amb la col·laboració de Consolat del Mar i de l’Ajuntament de Llíria.

José Vicente Soriano i Carles Subiela han visitat este matí a l’alcalde de Llíria i li han entregat un exemplar de la publicació. Segons Manolo Civera, “Llíria: la gent i els costums” és “un retaule preciós del nostre poble i del seu inesgotable dinamisme. Convide a tots a admirar les fotografies d’este llibre, si pot ser en companyia d’amics o veïns, per viatjar a temps passats i sentir la nostàlgia, la tristesa, l’alegria i la satisfacció de reviure moments únics”.

Durant les festes de Sant Miquel, els veïns i veïnes podran admirar algunes de les millors fotografies de “Llíria: la gent i els costums”, en una exposició fotogràfica que estarà oberta, a l’edifici Multiusos, fins al 30 de setembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here