El Pla contra la Pobresa Energètica: que les famílies puguen gestionar millor el seu pressupost

Llíria continua amb la programació del Pla contra la Pobresa Energètica, amb nous tallers i sessions d’assessorament, amb l’objectiu que els ciutadans aprenguen a gestionar i millorar l’eficiència energètica en els rebuts de llum i aigua. Es tracta de la segona part del programa, que va començar durant el primer semestre de l’any.

 

En esta segona fase del programa, per una banda, s’ha programat el curs de formació “Economia domèstica sostenible”, que va celebrar ahir la primera de les 12 jornades programades. Este curs permetrà que les famílies amb menors recursos econòmics adquirisquen nocions sobre com rendibilitzar al màxim el seu pressupost mensual. En addició, hi haurà dos tallers d’Educació Energètica els dies 15 i el 22 d’octubre de 18 a 20 hores.

Per altra banda, estos tallers es complementaran amb unes jornades d’atenció personalitzada a l’Oficina Verda, per a les quals serà necessari concertar prèviament una cita. Durant estos encontres, que tindran una durada de 40 minuts aproximadament, els ciutadans rebran unes pautes personalitzades per ser més eficients i, a més, els tècnics especialitzats revisaran els seus contractes per poder ajustar la contractació a l’energia utilitzada i, així, tindre l’oportunitat d’estalviar en els rebuts de la llum o l’aigua. L’horari d’atenció serà els dies 17 i 24 d’octubre, en horari de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 hores.

Segons la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, este pla “visibilitza que la gestió municipal es pot fer des d’una altra forma molt més propera a la ciutadania. Esta experiència s’impulsa perquè tots puguen aprendre i gestionar els seus recursos sense la necessitat de disposar d’un assessorament continu”. Per això, esta segona fase del Pla contra la Pobresa Energètica dotarà els usuaris amb ferramentes per poder ser autònoms i gestionar els seus recursos de manera independent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here