El Club d’atletisme prepara la I Trail de Llíria: «La gent se sorprendrà del bosc de Llíria»

 

L’11 de novembre se celebrarà la I Trail Llíria Circuit del Camp de Túria. Membres del Club d’Atletisme Edeta han corregut este cap de setmana pels camins que formaran part del recorregut d’esta cursa i alguns s’han sorprès de la part boscosa que té el Municipi. Parlem amb el seu president, Joan Manuel Miguel, per conèixer més de com preparen esta cursa innovadora a Llíria.

Els membres del Club tenien este cap de setmana una fita de treball: provar els 21 quilòmetres que formaran el recorregut de la Trail Reina per tal de preparar i comprovar el trajecte: «Anàrem a vore les sendes que cal netejar, perquè tots puguen córrer còmodament. Hem tret el desnivell, hem decidit les sendes. La gent que vinga es va sorprendre, qui pense que no hi ha muntanyes a Llíria s’equivoca» afirma Joanma després de fer el trajecte.

Un recorregut que eixirà de la Plaça Major i per circuit urbà anirà a La Sang. Allí comença la part del trail: per la Costa reversa pujarem a Sant Miquel, Santa Bàrbara, i la Buitrera. D’allí a les Travesses «esta zona és molt desconeguda fins i tot pels del municipi, ens hem sorprès com pot haver-hi tant de bosc tan a prop de Llíria. D’allí tornem a pujar la Buitrera, però per darrere, que té molt de desnivell, i passem, per la Cova del Cavall, a Sant Miquel. Pels «escalons de la Chila» arribarem a la Plaça on estarà la meta» ens conta del reconegut que han provat este dissabte. «A Llíria no tenim grans muntanyes, però és molt enganyós, que ningú es confie. Està ple de zones boscoses i també zones abruptes» afegeix.

 

Pels que consideren que 21 km és un trajecte massa dur, però volen participar i reptar-se a si mateixos, el Club d’Atletisme també ha preparat el Curt Trail de 10 km amb un desnivell de 500 metres. «És molt bonica, passa també per la Buitrera, el Barranc de les Foies, i per l’entrada de la Cova del cavall« explica el president del club sobre la Curt Trail de Llíria.

 

Sobre l’origen d’esta innovació explica que va ser la Mancomunitat «ens comenta que volia un trail. Ja estaven les d’Olocau, Marines vell i Gàtova que estan molt consolidats, i ara ha arribat l’hora de què entrem Serra i Llíria. El club és l’encarregat de la part tècnica, de marcar el recorregut i netejar les sendes».

Al Club d’atletisme encara els queda per fer un poc de feina fins a novembre: «Netejar per on passarem per a què la gent puja córrer còmodament. També farem entrenaments, perquè la gent de fora conega el recorregut i es prepare. A més hem de parlar amb l’ajuntament: hem vist d’abocadors il·legals amb televisors, mobles en meitat de la muntanya. Com és possible que la gent tire res ací en meitat de la muntanya?… és lamentable» denuncia amb tristor.

A més de la natura el Trail també passarà per moltes Meravelles de Llíria, com Sant Miquel, Santa Bàrbara, La Sang, i sobretot per «la Cova del cavall, que és més desconeguda i passem per l’entrada. El recorregut és molt bonic».

Les inscripcions es poden fer a TopRun.es i a la tenda de Llíria Twiner Edeta. «Hi ha un cupo màxim 500 persones en les dos modalitats. Vindrà molta gent de la Serrania, és un tipus de corredor diferent del que ve a córrer el Gran Fons. Poden vindre persones mitjanament preparades, la prova Reina no és una caminada, hi ha un temps màxim que són 4 hores, i compta amb un desnivell de 900 metres. La curta si, al que li agrade la natura i s’està introduint al trail pot vindre a gaudir de les muntanyes de Llíria» convida el president del club il·lusionat davant este nou repte de preparar la I Trail de Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here