Els xiquets de Llíria tornen «al cole»

Este dilluns passat, 10 de setembre ha estat pels xiquets de Llíria el «primer dia de cole», després de les Vacances d’estiu. Parlem amb els directors dels centres per saber com ha estat este dia i quines novetats preparen per a l’any. Amb el primer dia de cole, torna: La Veu de l’Escola.

 

La Unió: Alumnes Pigmalió i formació del professor

Cada any pel primer dia de curs, al Centre Integrat la Unió Musical de Llíria fan una entrada divertida, «normalment ho fèiem al teatre de La unió, però com estem fent les millores, enguany ho hem fet a les portes del cole» ens explica Maria Faubel, la directora del centre. L’any passat per exemple va ser un motí pirata, i este any han decorat l’entrada amb globus i un cartell que deia Circus 2018-19, amb un professor disfressat de pallasso que els ha donat la benvinguda. De fet quan els ha preguntat ¿como estan ustedes?, bien¡ han contestat tots. Teniu ganes de tornar al cole?, nooo han cridat tots els xiquets amb innocència. Malgrat això, tots han pujat les escales, contents i corrent per tornar a les aules, a vore als amics, i els professors en este nou curs que ha començat a les 9 del matí.

Un Curs on La unió ha preparat un projecte que es diu «Alumnes Pigmalió», on els alumnes de 4 de l’ESO tutelaran als alumnes que entren a primer de l’ESO «en un futur aniran baixant a tots els alumnes, però enguany hem començat pels alumnes de 4. A més, el claustre de Professors s’està formant en Intel·ligència Emocional: de moment ja hem fet tres sessions, perquè considerem que esta formació en intel·ligència emocional és fonamental. I al llarg del curs els professors continuaran formant-se en esta matèria amb professors de la Universitat» ens conta la directora del centre Maria Faubel.

CEIP Sant Miquel, en el curs del 40é aniversari


Per la seua banda, el CEIP Sant Miquel, presenta una estètica completament diferent i renovada, amb uns colors molt atractius i un ambient més càlid i acollidor. I és que el CEIP Sant Miquel es va acollir-se als criteris del Programa Edificant, i entre les diverses actuacions destaquen, «la renovació completa de la cuina ,que passa per ser la més ampla, completa i gran de la comarca, on s´elaboren menús per a més de 500 comensals diariament, i la remodelació dels banys» assenyala content Angel Yuste, director del centre. Però sobretot, Angel destaca entre totes les bones noves «la proposta del MI Ajuntament de Llíria de concedir-nos la Medalla d´Or de la ciutat als quaranta anys de dedicació a l´ensenyament i l´aprenentatge de diverses generacions de llirianes i llirians».

 

En quant al primer dia de cole, Yuste reconeix que «solen ser molt especials per a tots, i no sols per als alumnes. Per això i per potenciar diversos valors humans, el nostre col.legi, com els darrers cursos, té preparada una obra de teatre al.legòrica titolada “La caçadora de somnis”, peça que tracta sobre diversos valors humans: esforç, solidaritat, companyerisme». A més per tot el curs, tenen una figura fonamental; Leonardo da vinci: «la nostra catalogació de col.legi intel.ligent, plurilingüe i de qualitat ens orienta directament a la innovació. Per això el tema transversal de treball del curs va a girar al voltant de la figura de Leonardo da Vinci, amb motiu de l´aniversari de la seua mort». També el hort escolar, assolir el segell de vida saludable i l’estratègia naos seran temes que dels quals sentirem parlar tot.

CEIP Sant Vicent, L’únic CEIP de Llíria amb Jornada continua

Este primer dia després de les vacances, a més dels nervis i excitacions normals dels xiquets de tornar-se a vore, hi havia un tema que estava en boca de tots: la jornada continua «este primer dia ha estat per explicar els nous horaris, els autobusos, tot és nou enguany» comenta la Directora, Ines Tomás. I és que el CEIP Sant Vicent comença una etapa amb el canvi a jornada continua que varen decidir els pares i la Comunitat educativa l’any passat i que els converteix en l’únic col·legi de Llíria amb este horari. Setembre i juny l’horari serà igual a tots els coles, però quan arribe octubre, els xiquets aniran a classe de 9 a 14 hores. Continuaran amb el servei de menjador i activitats extraescolars com anglés, música i moltes més en un ventall de possibilitats que presentaran el pròxim dijous 13 de setembre en una jornada de portes obertes per tots els pares, per tal d’explicar esta oferta d’extraescolars que han preparat.

A més de la jornada continua, el CEIP Sant Vicent continuarà enguany amb la seua batalla contra l’assetjament escolar, el bulling i la violència en les aules que ha marcat els darrers anys amb el Club dels valents, i la integració de tota la Comunitat d’Aprenentatge en les tertúlies dialògiques i els voluntaris. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here