Els treballs arqueològics previs per a la urbanització dels vials del nou IES Camp de Túria, a licitació

L’Ajuntament de Llíria ha licitat les assistències tècniques per a poder dur a terme els treballs previs d’arqueologia necessaris per a la construcció dels vials annexos al nou IES Camp de Túria. Per a això, la regidoria de Cultura i Patrimoni ha dotat aquestes intervencions amb prop de 100 mil euros i amb més de 800 mil euros per a les obres d’urbanització.

L’actuació es produeix després que la Conselleria d’Educació haja inclòs el centre en el Pla Edificant per a dotar a la ciutat d’aquesta nova infraestructura educativa. Segons l’edil de l’àrea, Paco García, “l’Ajuntament realitzarà els treballs arqueològics i d’urbanització dels vials que han d’ocupar els accessos al nou institut”, labors per als quals es necessita d’especialistes, tant en la direcció de les excavacions com en la documentació gràfica de les restes que puguen aparéixer.

Els professionals que vulguen concórrer a aquest contracte tindran de termini fins al 25 de setembre per a presentar les seues ofertes, i les bases de les quals es troben en el Tauler d’Anuncis de la web municipal.

Una vegada seleccionats els professionals en arqueologia, assenyala l’edil de Cultura, s’iniciaran els treballs d’excavació en superfície en tota l’extensió que ocuparan els futurs viaris. Paral·lelament, l’Ajuntament també està preparant la licitació de les obres d’urbanització d’aquests, el projecte de la qual va ser aprovat i publicat abans de l’estiu.

Per a García, “el compromís del Consell en la dotació del nou IES Camp de Túria segueix avant, així com la voluntat municipal amb l’inici de les obres”. La inversió prevista entre ambdues actuacions per les dues administracions estarà pròxima als 10 milions d’euros

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here